Pasi Mäenpää ja Rami Laaksonen etsivät täydellistä näytelmää

Rami Laaksonen (vas.) ja Pasi Mäenpää keskustelevat Entäs nyt teatteri? -podcast-sarjassaan näkemistään näytelmistä.

Aino Saari

Salolainen Pasi Mäenpää ja Salosta lähtöisin oleva Rami Laaksonen käyvät katsomassa paljon teatteria ja haluavat jakaa kokemuksiaan muille aiheesta kiinnostuneille. Miehet tekevät Entäs nyt, teatteri? -podcast-sarjaa, jossa he keskustelevat näkemistään näytelmistä ja niiden herättämistä ajatuksista.

Aluksi Pasi ja Rami pohtivat kirjoittavansa teatterikokemuksistaan, mutta päätyivät kuitenkin tekemään podcastia.
– Käymme katsomassa monipuolisesti eri näytelmiä. Päätimme alkaa tekemään podcastia, sillä halusimme jakaa ajatuksiamme ja ajattelimme, että aihe voisi kiinnostaa muitakin. Samanlaisia podcasteja ei ole juuri tehty, Rami kertoo.

– Lisäksi poikkeamme teatterin yleisestä katsojaryhmästä, Pasi toteaa.
Ensimmäinen jakso tehtiin uutena vuotena.
– Jahkailimme pitkään ja heittelimme vitsinä, että voisimme alkaa tekemään podcastia. Teimme leikkilähetyksen ja totesimme, että tämä voisikin toimia. Tarkoituksena on, että sarja toimii samalla myös kirjanpitona siitä, mitä näytelmiä olemme käyneet katsomassa. On ollut jännä huomata, miten samanlaisia mielipiteitä meillä on.

Pasi kertoo, että tekniikan kehittyminen on tehnyt podcastin tekemisen ja julkaisemisen melko helpoksi.
– Podcastin tekeminen vaatii äänityslaitteet ja jonkinlaiset käsittelytaidot, vaikka äänittämisen jälkeen nauhoitetta ei loppujen lopuksi voi enää kovin paljon muokata. Vaikeinta on tekstin tuottaminen, Pasi miettii.
– On tärkeää, että jaksot pysyvät sopivan mittaisina, jotta niitä jaksaa kuunnella, Rami lisää.

Pasin ja Ramin tavoitteena on tehdä podcast-jakso jokaisesta yhdessä katsotusta näytelmästä. Äänittäminen tehdään mahdollisimman pian esityksen jälkeen.
– Väliajalla yritän olla mahdollisimman hiljaa, sillä tuntuisi tyhmältä kertoa samat asiat kahteen kertaan. Puhuminen äänitettäessä ei muutenkaan tunnu vielä täysin luonnolliselta, mutta joka kerta se on vähän helpompaa, Pasi pohtii.
– Minulle äänittäminen tuntuu ihan luontevalta kun keskustellaan, mutta yksin puhuminen voisi toki tuntua oudolta, Rami puolestaan toteaa.

Kaksikolla on paljon kokemusta teatterista niin lavan kuin katsomonkin puolelta.
– Muistan miten kiehtovaa teatterin katsominen oli lapsena. Silloin uppouduin näytelmään täysin. Tavallaan etsin nykyään samaa kokemusta, mutta eihän sitä täysin samanlaista tunnetta enää saa, kuin mitä silloin lapsena koki, Rami miettii.

Pasi sanoo, ettei tiedä, miksi hän ei koskaan ole täysin tyytyväinen mihinkään esitykseen. Pasin ja Ramin mukaan podcast käsitteleekin sitä, miten he etsivät täydellistä näytelmää.
– Käsittelemme podcastissa ensimmäisiä ajatuksiamme, eikä se ole mikään harkittu arvostelu kuten esimerkiksi lehtiarvostelut, joita on usein mietitty kauan. Keskustelemme vain omista mielipiteistämme ja fiiliksistämme, eikä tarkoituksena ole kritisoida ja arvostella, Rami ja Pasi muistuttavat.

Entäs nyt, teatteri? -podcast-sarjaa voi kuunnella ainakin Spotify, Radiopublic ja Google Podcasts -palveluissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: