Pate, Eddie, Rudi ja Eppu nauttivat olostaan arjen keskipisteenä

Hunttila järjestää kissoilleen myös älyllisiä virikkeitä, joissa suoritus palkitaan namilla.

Tiina Lavonen

Halikossa asuva Satu Hunttila kertoo miettineensä miehensä kanssa pitkään mikä olisi heille sopiva lemmikkieläin. Molemmilla oli aikaisemmin ollut lemmikkejä, mutta ei koskaan kissoja, eikä kissa ollut nytkään mietintälistalla sijalla yksi.

Hunttilan ystävä alkoi eurooppalaisten kissojen kasvattajaksi ja kun pariskunta näki kuvia hänen kasvattamistaan pennuista, oli asia selvä. Omia karvalapsiaan Hunttila miehensä kanssa joutui odottamaan vielä lähes vuoden, viimein joulukuussa 2015 ne saapuivat. Alun perin pentuja oli varattu kaksi, mutta loppujen lopuksi lukema kasvoikin kolmeen.

Tämä kolmen neidon tiimi nimettiin ”rokkimimmeiksi”. Marraskuussa 2017 rokkimimmi ”Eddie” sai ensimmäiset pentunsa.
-Pentu kutsumanimeltään ”Eppu” (Eppu Normaali-yhtyeen mukaan) kulki koko ajan mieheni perässä kaikkialle, hakeutui lähelle sekä leikkimään, että nukkumaan. Eihän Eppua voinut kotoaan poiskaan ajaa, joten kasvattajan kanssa sovittiin, että hän jää meille pysyvästi, Hunttila kertoo.

-Rokkimimmien nelikko tekee kaiken yhdessä ja niille on myös runsaasti virikkeitä tarjolla. Kissat osallistuvat kaikkiin talon puuhiin ja olemme yrittäneet tehdä kotimme sellaiseksi, että niille löytyisi myös omatoimista tekemistä. Niille on tehty erilaisia ”ralliratoja” sekä omia leikkinurkkauksia. Yläilmoissakin kulkureittejä löytyy jo toistakymmentä metriä.

Kiskatit-nimistä blogia kirjoittava Hunttila järjestää kissoilleen myös älyllisiä virikkeitä, joissa suoritus palkitaan namilla. Eddie on porukan välkyin ja osaa yleensä ensimmäisenä ratkaista pulmatehtävät.

Reissuilla, rokotuskäynneillä ja näyttelyissä Kiskatit liikkuvat kissavaunuissa, jotka bongattiin toisesta blogista.
-Aluksi hinta hirvitti, mutta kun sen jakoi niiden tuleville käyttövuosille, totesin niiden maksavan itsensä takaisin. On huomattavan paljon helpompaa kuljettaa useampaa kissaa vaunuissa, kuin kantokopissa. Vaunuissa kissat matkustavat aina valjaissa ja jokaiselle löytyy oma kiinnityspaikka. Kuljetan kissat vaunuissa myös ulkoilemaan. Olemme välillä herättäneet yleistä hilpeyttä, kun vaunuista tulee ulos kissoja yksi kerrallaan, Hunttila naurahtaa.

Reissuilla, rokotuskäynneillä ja näyttelyissä Kiskatit liikkuvat Satu Hunttilan kanssa kissavaunuissa.

-Kissaihmiset ja kaikki kissoista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan kissojeni arkeen ja kuulumisiin blogissani, jota päivitän säännöllisesti. Sellaista rokkimimmien tekemistä ei olekaan, mikä ei päätyisi sinne teksti- ja kuvamuodossa, Hunttila vinkkaa lopuksi.

Kiskatit-blogia voi lukea osoitteessa https://kiskatit.blogspot.fi

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: