Perheyritys monipuolistunut 40 vuoden aikana

PetMart- akvaarioliikkeen yrittäjä Jarno Tuomela esittelee nuorta Viljakäärmettä, joka täysi-ikäisenä on jo huomattavasti isompi. Tuomelan perheellä on itsellään myös yhtenä lemmikkinä käärme.

Reija Palttala

Salon keskustassa toimiva PetMart-eläinkauppa on myynyt lemmikkieläintarvikkeita, -ruokia ja lemmikkieläimiä jo 40 vuoden ajan vuodesta 1979 lähtien.
Liikkeen nimessä näkyvä akvaarioliike liittyy alkuaikojen toimintaan, jolloin esimerkiksi eläinten kuivamuonaa tai tarvikkeita ei vielä juurikaan ollut saatavilla myyntiin. Sittemmin PetMart-eläinkauppa on laajentunut niin myytävien lemmikkieläinruokien ja -eläinten kuin tarvikevalikoimien suhteen.
Kaupasta löytyy useanlaisia jyrsijöitä, kaloja ja matelijoita. Terraarioissa on esillä vähän eksoottisimmista lemmikeistä vaikkapa hämähäkkejä, koristesarvi- ja leopardisammakkoja tai viljakäärmeitä.
– Hamsterit ja gerbiilit ovat ehkä suosituimmat lemmikkieläimet. Ne ovat usein lapsien ensimmäiset lemmikit, joista saa alkaa pitää huolta, yrittäjä Jarno Tuomola sanoo.
Viisi vuotta sitten yrityksen valikoima laajentui myös metsästystuotteiden myyntiin. Uuden tuoteryhmän myynti alkoi sekä Tuomolan oman harrastuksen että metsästystarvikkeiden kysynnän myötä. Salossa ei löytynyt näitä tuotteita myyviä liikkeitä silloin vielä lainkaan.
Monikymmenvuotinen yrityksen pyörittäminen vaatii jatkuvuutta ja yrittäjäasennetta. Myös kysyntään on vastattava.
– Tärkeää on hyvä asiakaspalvelu ja monipuolinen tuotevalikoima. Yrittäjänä olemisen parhaita puolia on se, että saa itse päättää mitä tekee. Samalla on myös tarjonnan vapaus, pystymme tarjoamaan asiakkaille niitä tuotteita, joita haluamme. Vapaa-ajan puute on sitten yrittäjyyden huonompi puoli. Ei voi tyhjentää päätä työasioista heti liikkeen oven lukkoon laitettuaan, Tuomola sanoo.
PetMart on pääosin perheyritys, jonka toimintaa pyörittävät Jarno Tuomola, hänen vanhempansa Marjo ja Jarmo Tuomola, sekä lisäksi Jenny Ihalainen.
Myös Tuomolan kotoa löytyy lemmikkejä, hänellä on vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa lemmikkieläimenä kaksi hamsteria sekä käärme.
– Käärme on kirkkaanoranssi mustavalkoraitainen maitokäärme, joka ei ole myrkyllinen. Hän on vanha rouva, Bablo nimeltään, ja täyttää pian 23 vuotta. Hamsterit ovat meidän lasten lemmikkejä, vaikka autamme tietysti niiden hoidossa. Tuo käärme on sitten ollut minulla jo 20 vuotta. Bablo on aina ollut luonteeltaan vähän erakko – viihtyy kyllä hyvin kädessä, mutta ei halua olla koko ajan näytillä, Tuomola kertoo perheensä lemmikeistä.
Tuomolan lempilemmikkieläimiä on koira, jollaista ei juuri nyt ole, koska siitä ei vielä ole aikaa huolehtia.
– Kun on sen verran muuta ohjelmaa tuossa kotipuolessa vielä. Koira vaatii kuitenkin aikaa, hän sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: