Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma kokoaa alan toimijat Messukeskukseen

Salon seutu on perinteisesti ollut mukana näyttävästi Helsingin Matkamessuilla.

Helsingin Messukeskuksessa on luvassa viikonvaihteessa kansainvälistä tunnelmaa, ajankohtaisia aiheita ja elämyksiä 70 eri maasta.

Kotimaan alueella esitellään ennätyksellinen määrä uusia yksilöllisiä matkailupalveluja.

Kotimaan alue esittäytyy tulevilla Matkamessuilla aikaisempaa laajemmin.

Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat toivottavat Someron tavoin kävijät tervetulleiksi tutustumaan.

Finnish Archipelago esittelee Suomen saaristoalueen kohteita ja kaupunkeja kuten Visit Åland, Turku, Pori, Rauma, Salo, Naantali ja Parainen.

Vaasa ja Merenkurkun alue laivayhteyksineen Uumajaan on viime vuosina kehittänyt matkailupalvelujaan näyttävästi. Niin ikään Visit Oulun alue tarjoaa niin kesä- kuin talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita aina Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin aina Kalajoen hiekoille saakka.

Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa Matkamessujen kävijät tunnetuilla aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja lähikuntien ”piilopaikoilla” Oulujärven rannalla.

Matkamessuilla esittäytyy ensimmäistä kertaa pieni saarivaltio Sao Tome & Principe Länsi-Afrikan rannikolta. Tulivuoriperäinen saarivaltio sijaitsee päiväntasaajan korkeudella ja on luontomatkaajan paratiisi.

Toinen ensikertalainen Matkamessuilla tulee niin ikään Afrikan mantereelta. Algeria haluaa avata maata nyt matkailijoille ja tarjoaa kulttuurijanoisille valtavasti nähtävää.

Keidaskaupunkien ja esihistoriallisten karavaanireittien varrelta löytyy paljon kalliomaalauksia ja kaiverruksia.

Algeria on valtavan kokoinen maa, jolla on toistatuhatta kilometriä rantaviivaa.

Afrikan lämpöä ja rytmejä Matkamessuille tuovat osastoillaan myös Uganda, Tansania ja Namibia ja monet matkoja järjestävät toimistot.

Kaukoidän estetiikkaa paikalle tuovat näyttävillä osastoillaan Japani, Malesia, Thaimaa ja Malediivit. Lukuisat maat ovat esillä myös ystävyysseurojen tai matkatoimistojen kautta kuten Intia ja Zimbabwe. Suurimpina näyttäytyvät suomalaisten suosikkimaat Kreikka, Espanja, Kroatia, Kypros, Portugali, Puola, Viro ja Latvia.

Matkamessujen Second Home -alueella on mahdollista tutustua myös kakkoskodin tai lomahuoneiston hankintaan ulkomailla. Etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä on kiinnostus lomakodin hankintaan ulkomailla kasvanut.

Tuoreen matkailututkimuksen mukaan etätyömahdollisuus pidentää lomamatkojen kestoa maksullisissa majoituksissa jopa 3–5 päivää. Alueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan ajankohtaisia vinkkejä ja kokemuksia kakkoskodin hankintaan liittyen.

Maata pitkin matkailu on noussut ilmiönä jo pandemiaa eleltävänä aikana. Toisille se on tapa matkustaa kohteeseen junalla, kun taas toisille se on vastuullinen tapa liikkua ja viettää lomaa lentomatkan päässä esimerkiksi pyöräillen tai autoillen.

Erilaisia reittejä maata pitkin tarjotaan tapahtumassa yleisesti eri osastoilla, kuten myös samaan aikaan järjestettävillä Caravan-messuilla.

Luontopolut, pyöräily ja patikkareitistöt ovat monen kaupungin ja lomakohteen uutuustuotteita, jotka saattavat löytyä myös laivamatkan päästä. Kävijä voi saada esimerkiksi vastuullisen matkailun vinkkejä Ruotsiin, Norjaan tai Islantiin matkustettaessa.

VR esittelee Sustainability Squaren -torin tuntumassa junamatkailun mahdollisuuksia ja palveluja Suomessa.

Sunny Village Trooppisen auringon alueiden ja risteilymaailman alueella saa tietoa kansainvälisisistä risteilymatkoista Välimeren alueelta Karibialle ja Kaukoitään saakka. Alueella on We Love Cruises -lava, jonka ohjelma koostuu eri risteilyreittien sisällöistä, nähtävyyksistä ja eksoottisista kohteista kuten Seychellit, Malediivit, Malesia, Thaimaa, Uganda ja Tansania.

Salo Suomen Saariston osastolla Matka2023 -messuilla

Salo ja Somero olivat ständeillään esillä jo viikonvaihteessa Salon Messuilla.

Salo on esillä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Matka2023 -messuilla Suomen Saariston yhteisosastolla yhdessä muiden rannikkokaupunkien kanssa.

Salo tarjoaa matkailijoille monipuolisen kattauksen tapahtumia ja kiinnostavia kohteita kuten Teijon kansallispuisto ja muut luontokohteet, idylliset ruukkikylät, kartanot, merellinen Särkisalo, Salon tori ja pyöräilijöille Rannikkoreitti.
-VisitSalon osastolla on jaossa muun muassa uusi Salo2023 -matkailuesite, missä on mukana yli 80 eri toimijaa ja runsaasti tapahtumatarjontaa, kuten Salon Iltatorit, Kurpitsaviikot ja lukuisat muut tapahtumat. Tämän vuoden teemana on kaupungin uuden strategian mukaisesti tapahtumat ja niitä nostetaan vahvasti esille, kertoo markkinoinnin suunnittelija Sanna Lammervo Salon kaupungilta. 

VisitSalon infopiste löytyy Suomen Saariston -korttelista, missä on 12 kunnan/kaupungin infopisteet. Salon lisäksi esillä on Turku, Naantali, Parainen, Kemiönsaari, Kaarina, Rauma, Pori, Ahvenanmaa, Taivassalo, Kustavi ja Uusikaupunki.

Salon monipuolinen matkailutarjonta ja uudet esitteet löytyvät www.visitsalo.fi  -sivustolta.

Someron kaupunki ja yritykset yhteisosastolla Matka-messuilla

Somero näkyy ja kuuluu tänä vuonna Matka2023 -messuilla Helsingissä,

Someron kaupungilla on viikonvaihteessa järjestettävillä messuilla tänä vuonna kokonaan oma kortteli Kotimaan matkailun hallissa.

Visit Someron puolella osastoa ovat näytteilleasettajina Someron kaupunki sekä paikalliset matkailutoimijat. Toisella puolella osastoa on esillä Hiidenlinna Park Resort.

Somerolaiset kertovat messuille tekemässään lehdistötiedotteessa monipuolisesti osastostaan.
-Matkailuyrittäjiltämme tuli toive edistää Someron matkailua osallistumalla Matka-messuille. Lähdemme siis yhdessä isolla tiimillä ja hyvällä fiiliksellä tekemään Someroa tunnetuksi yllättävänä matkakohteena, joka on lähellä kaikkea ja silti ihanasti omassa rauhassaan täällä meidän luonnonkauniilla landella, viestintäasiantuntija Anuliina Frantti kertoo tiedotteessa.
-Somerolta löytyy jokaisen matkailijan makuun jotakin nähtävää ja koettavaa, ja lisäksi paikallinen palvelutarjonta kahviloista kampaamoihin on tietysti aivan vertaansa vailla. Tänne kelpaa tulla läheltä ja kauempaakin.

Messuja ja tulevaa matkailukesää varten on päivitetty ajan tasalle myös Someron matkailuesite ja www.visitsomero.fi -verkkosivut.

Someron osasto löytyy Kotimaan matkailun teemaosastolta.

Osasto on kokonainen pieni kortteli, jossa ovat näyttävästi esillä Visit Somero sekä elämyspuisto Hiidenlinna Park Resort. Visit Someron puoli osastoa kokoaa yhteen Someron kaupungin matkailutoiminnan sekä useita paikallisia matkailutahoja.

Somero on matkakohde keskellä kaikkea ja samalla ihanasti keskellä ei mitään.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: