Power Cupin järjestelyt täydessä vauhdissa – lisää talkoolaisia kaivataan

Laura Koskinen on mukana Power Cupin talkoissa ruokailupäällikkönä. Kaikille talkoolaisille luvataan päivittäinen lämmin ateria ja talkoolaispaita kiitokseksi panoksesta.

Tulevan kesän Power Cupia järjestetään innokkaasti, vaikka koronatilanteen takia turnauksen toteutumisesta ei olekaan vielä varmuutta.
-Lentopalloliitto päätti helmikuun lopussa muutoksista turnauksen kokoon ja sitä rajattiin muun muassa joukkuemäärien ja ikäluokkien osalta. Monia muitakin toimenpiteitä on suunniteltu väljyyden ja terveysturvallisuuden takaamiseksi, ja nämä suunnitelmat käydään kevään aikana moneen kertaan läpi myös viranomaisten kanssa, kertoo tapahtumapäällikkö Johanna Anttonen.

Lopullisesti turnauksen kohtalon sinetöi kuitenkin yleinen koronatilanne kesää kohti mentäessä.
-Tapahtumaa tehdään täysillä ja siinä uskossa että sen järjestäminen heinä-elokuun vaihteessa onnistuu. Power Cup on lentopallojunnuille kesän ykköstapahtuma ja suuri toiveemme on, että pääsemme sen tänä vuonna järjestämään, kun viime vuoden Power peruuntui.

Tapahtuma tarvitsee edelleen satoja talkoolaisia ja järjestäjien toiveena on, että kaikki kynnelle kykenevät ja jo talkoolaisiksi viime kesänä aikoneet, ilmoittautuisivat nyt mukaan talkoisiin.

Ilmoittautuessaan voi valita itselleen alustavasti sopivat päivät ja työtehtävät, joita voi vielä myöhemmin muuttaa.
-Talkoolaisten terveys ja turvallisuus otetaan myös tarkasti huomioon suunnittelemalla kulkureitit, kohtaamiset sekä yhtenäisinä pysyvät työtiimit. Myös suojapleksit, visiirit, maskit, hanskat ja desit ovat tietenkin käytössä. Tavoite on minimoida kohtaamiset, vaikka ison tapahtuman järjestämisestä onkin kyse. Pelaajien osalta ruokailut porrastetaan, jakelulinjastoja lisätään ja kulkureitit mietitään tarkasti. 

Majoitukset toteutetaan niin että luokissa majoittuu vain yksi joukkue per luokka. Koulujen kerroksiin joukkueet jaetaan seuroittain.
-Talkoolaisille ja joukkueiden yhteyshenkilöille järjestetään kevään ja kesän aikana verkossa infotilaisuuksia korona-asioiden huomioimisesta, siten että kaikki tietävät tarkasti miten turnauksessa toimitaan.

Ruokailua kestävän kehityksen hengessä

Salossa pitkään asunut espoolainen luokanopettaja Laura Koskinen on mukana talkoissa.
-Pelasin lapsena lentopalloa ja muistan kuinka Power Cup oli kesän kohokohta. Haluan olla nyt omalta osaltani luomassa elämyksiä lapsille.

Talkoohenkiseksi tunnustautuva Koskinen toimii tapahtuman toisena ruokailupäällikkönä.
-Olen mukana kokoamassa osallistujien aamupalaa, lounasta ja päivällistä. Tapahtuman teemaksi valittu ympäristö ja kestävä kehitys näkyy myös ruokailussa ja kasvisruokaa tarjoillaan entistä enemmän.

Vaikka tapahtumaa on jouduttu siirtämään ja suunnitelmia uusimaan, Koskinen kehuu järjestävää organisaatiota, kuinka hyvin talkoolaiset on pidetty kaikesta ajan tasalla.
-Lentopalloliiton väki ja Salon paikalliskoordinaattori Johanna ovat innostavia ja ammattitaitoisia, ja on siksi todella mukava olla mukana järjestelyissä.

Laura Koskinen kannustaa kaikkia mukaan järjestelyihin.
-Salo on hieno urheilukaupunki ja täällä on totuttu järjestämään sujuvia tapahtumia. Power Cupissa löytyy kaikille aktiiveille ja penkkiurheilun ystäville tekemistä ja pienikin työpanos on jo arvokas. Lasten riemu on hyvä palkinto, kun pääsevät taas harrastamaan ja kokoontumaan lentopallon äärelle.

Tapahtuman supistaminen ei vaikuta merkittävästi tarvittavien talkoolaisten määrään, sillä vaikkapa majoituksessa ja ruokailussa työtehtäviä on yhtä paljon, ellei jopa enemmän kuin aiemmin oli kaavailtu. Kilpailu- ja kenttäpuolella toiminnot supistuvat, sillä tapahtumaan otetaan näillä näkymin vain 400 joukkuetta ikäluokkien ollessa E, D ja C.
-Talkoolaisten minimi-ikäraja on 14 vuotta, joten työkokemuksiaan voi kartuttaa myös talkoiden kautta. Jos tekee vähintään neljän päivän rupeaman, nuori saa Power Cupin talkootyöstä työtodistuksen. Nuorille sopivia työtehtäviä löytyy kioskista, varastosta, siivouksesta, ruokailusta, Johanna Anttonen kertoo.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: