Salo-Jooga ohjannut ihmisiä jo 40 vuoden ajan kohti parempaa hyvinvointia

Salo-Joogan puheenjohtaja Ilkka Harjolan mukaan joogan suosio kasvaa koko ajan.

Aino Saari

Salolainen joogayhdistys Salo-Jooga ry on tehnyt joogaa tutuksi jo vuosikymmenien ajan.

40-vuotisjuhlavuottaan viettävän yhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Harjola löysi joogan pariin jo nuorena. Hän tutustui Suomen Joogaliittoon ja löysi sitä kautta mukaan Salo-Joogan toimintaan.
-Ajattelin aikoinaan, että olisipa hienoa olla joogaopettaja. Se kuitenkin vähän jäi, mutta ajatus opettajuudesta on aina ollut jossain alitajunnassa. Aloitin joogan uudestaan tauon jälkeen, ja siitä lähtien se on kuulunut aktiivisesti elämääni. Lähen kaikki Salo-Joogan ohjaajat ovat saaneet Suomen Joogaliiton koulutuksen, Harjola kertoo.

Irma Ramsay, yksi Salo-Joogan perustajajäsenistä, löysi joogan ystävänsä kautta.
-Tupsahdin joogan pariin tietämättä lajista juuri mitään. Jooga vei minut kuitenkin täysin mukanaan ja lähdin ohjaajakoulutukseen. Olen myös itse kouluttanut ohjaajia ja ollut mukana monenlaisessa toiminnassa, Ramsay kertoo.

Salo-Jooga aloitti toimintansa vuonna 1980.
-Yhdistys perustettiin kysynnän takia. Ihmisten kiinnostus joogaan on vain lisääntynyt ja yhdistyksen toiminta on ollut jatkuvaa, Ramsay sanoo.
-Paljon on tehtävää juhlavuoden merkeissä, mutta meillä on yhdistyksessä hyvä ja aktiivinen porukka, joten homma hoituu, Harjola toteaa.

Harjolan mukaan joogassa on kyse muun muassa liikunnasta, mutta myös rauhoittumisesta ja keskittymisestä.
-Jooga on elämäntapa ja loistava itsensä kehittämismenetelmä. Joogassa käytetään omaa kehonpainoa, joten se on helppo harrastus eikä vaadi mitään investointeja.

Joogan suosio on Ramsayn mukaan kasvanut valtavasti. Ajan saatossa se on saanut myös uusia suuntauksia.
-Jooga on tehokasta, mukavaa ja mielenkiintoista ja se on hyvä tapa huolehtia omasta terveydestä. Joogaa on nykyään joka paikassa ja sen suosio on suorastaan räjähtänyt, Ramsay pohtii.
-Jooga on päivä päivältä suositumpaa, Harjola lisää.

Joogatuntien lisäksi Salo-Jooga järjestää myös muuta toimintaa, muun muassa retkiä. Ravinto liittyy Harjolan mukaan oleellisesti joogaan, joten yhdistys järjestää myös ruokakursseja.
-Jooga sopii kaikille ja se on hyvä valinta, jos haluaa pitää huolta itsestään. Kaikki ovat tervetulleita mukaan joogatunneille ja muutenkin osallistumaan yhdistyksen toimintaan, Harjola kannustaa.

Yhdistyksen juhlavuoden juhlinta aloitettiin joogaamalla Veturitallissa maaliskuun alussa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: