Salolainen Heviosso mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingissä

NL 2305_12 Salolainen Heviosso
Heviosso esiintyy Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä lauantaina.

Salolainen rumpuryhmä Heviosso esiintyy lauantaina kansainvälisessä Maailma Kylässä –festivaalissa Helsingissä.

Viikonloppuna Helsingissä Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla järjestettävä Maailma kylässä on Suomen suurin ilmaisfestivaali.

Promoottori Nelli Korpi kertoo, että tapahtumassa on kahden päivän aikana ennätykselliset 260 ohjelmanumeroa sekä 450 näytteilleasettajaa.

– Festivaalille odotetaan kahden päivän aikana 60–80 000 kävijää. Ohjelma painottuu tänä vuonna Kaakkois- ja Itä-Aasiaan. Alueelta tulee monipuolinen kattaus musiikki- ja tanssiesityksiä. Festivaalin pääteema on ihmisoikeudet, promoottori Korpi kertoo.

Salolainen Heviosso on kahdeksasta suomalaisesta nuoresta muodostuva ryhmä, joka soittaa länsiafrikkalaisia rumpuja. Ryhmän on perustanut Beninistä kotoisin oleva Gildas Houessou.

– Esityksessä kuullaan djembejä, dung-dung- ja conga-rumpuja, puhuvaa rumpua ja balafonia. Heviosso on minan kieltä ja tarkoittaa ukkosta, Houessou kertoo.

Heviosso tunnetaan mahtavasta yhteishengestä ja rennosta meiningistä. Ryhmä suunnittelee parhaillaan matkaa Beniniin tutustuakseen paikan päällä länsi-afrikkalaiseen kulttuuriin ja musiikkiin.

 

Lisää Maailma Kylässä -festivaalista

 

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: