Salolainen Miila Pulkkinen siirtää suomalaisen luonnon kankaalle

Miila Pulkkisen ompelemissa vaatteissa seikkailee pohjoismaiseen luontoon liittyviä eläimiä, kuten peuroja ja karhuja.

Maria Vakkuri

24-vuotias salolainen Miila Pulkkinen on päättänyt ryhtyä yrittäjäksi. Rohkea nuori nainen toimii tällä hetkellä 4H-yrittäjänä ja totuttelee sitä kautta yrittäjyyden kiemuroihin. Miila aloitti ompeluharrastuksen tekemällä vaatteita omalle lapselleen ja oppi samalla millaiset vaatteet ovat käytännöllisiä. Nuorena hän haaveili kampaajan työstä, mutta alan kehno työllisyystilanne pelotti silloin.
– Mietin nuorena myös sairaanhoitajan työtä, koska sillä alalla olisi helppo työllistyä.

Iän myötä Miila kuitenkin päätti, että haluaa panostaa siihen, mitä oikeasti haluaa elämässään tehdä. Ompeleminen oli tullut Miilalle tutuksi koulun käsityötunneilta ja sen jälkeen hän teki satunnaisesti jotain pieniä käsitöitä.
– Jossain vaiheessa käsitöihin tuli taukoa, ja piti opettella itse joitain asioita melkein alkeista lähtien uudelleen, nuori yrittäjä kertoo.

Designtekstiilien valmistamisen opintolinja Salossa on tuonut Miilalle paljon itsevarmuutta ja hän on oppinut monipuolisesti uusia tekniikoita.
-Minun unelmani on koulun jälkeen elättää itseni yrittäjänä. 4H-yrittäjyys on hyvä väylä oikeaksi yrittäjäksi ilman liian suurta taloudellista vastuuta heti alussa.

Miilan ompelemissa vaatteissa seikkailee pohjoismaiseen luontoon liittyviä eläimiä, kuten peuroja ja karhuja.
-Kaktukset, flamingot ja muut eksoottiset eläimet ovat hienoja, mutta itse haluan tuoda vaatteissa esille suomalaista luontoa ja sen monipuolisuutta, metsiä ja maaseutua rakastava Miila sanoo.

Hän kertoo saavansa paljon kehuja ja tsemppausta perheeltä ja ystäviltä, mutta eniten sydäntä lämmittää vierailta tulleet kommentit ja palaute vaatteista. Mathildedalin joulumyyjäisissä tuotteitaan myynyt nainen kertoo, että tonttulakit myytiin loppuun jo ennen myyjäisten päättymistä.
-Välillä on epävarma olo omasta osaamisesta, kun ympärillä on niin paljon lahjakkaita tekijöitä. Koulussa todella moni osaa piirtää hyvin ja itse haluaisin kehittyä sillä saralla vielä paljon. Välillä harmittaa kun näen mielessäni tarkasti millainen jonkun kuvan pitäisi olla, mutta en osaa piirtää sitä sellaisena paperille, Miila kertoo ajatuksistaan.

Metsolan kuosit inspiroivat Miilaa ja hän toivoo, että joskus hänen oma tuotemerkkinsä olisi yhtä tunnettu. Kunnianhimoinen nainen haluaa panostaa omaleimaisuuteen ja laatuun, eikä pidä mahdottomana ajatuksena sitä, että tuotteita myytäisiin joskus jopa ulkomailla.

Tällä hetkellä Miila keskittyy lastenvaatteiden suunnittelemiseen ja ompelemiseen, mutta ei sulje pois muita vaihtoehtoja. Tilaustöitäkin tekevä nuori yrittäjä suosii väreissä ja tyyleissä neutraalia linjaa.
-Tällä hetkellä suosituimmat suunnittelemani vaatteet sopivat yhtä hyvin tytöille ja pojille, nainen toteaa.

Halikossa perheensä kanssa viihtyvä Miila on onnellinen täällä, eikä kaipaa suurkaupungin hälinään. Lapsuuden ja nuoruuden samoissa maisemissa viettänyt nainen tuntee olonsa kotoisaksi ja tykkää siitä, että maaseutu on lähellä.
-Suunnittelen jo ensi vuoden myyjäisiä ja muutamia uusia tuotteita, toivottavasti salolaiset arvostavat paikallista osaamista ja löytävät tuotteeni, Miila kertoo tulevaisuuden suunnitelmistaan hymyillen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: