Salolaisille perustettu After Work -ryhmä LinkedIniin

Martti Mäki, Stina Siikonen, Anne-Mari Tamminen ja Harold Häkkinen toivottavat kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan ryhmään.

Pekka Mäenpää

Saloon on perustettu AfterWork -ryhmä, joka kokoontuu ainakin aluksi poikkeusolojen vuoksi verkossa Teamsin välityksellä.
Ensimmäinen tapaaminen oli pari viikkoa sitten, mukaan ehti toistakymmentä kiinnostunutta. Ryhmässä on jo yli 120 jäsentä, joten kiinnostusta yhteiseen jutusteluun töiden jälkeen tuntuu löytyvän.

Ryhmän ideoija, Lounealla kyberturvallisuusratkaisujen myyntipäällikkönä työskentelevä Martti Mäki, kertoo että mukaan voi tulla kuka tahansa. Tarkoitus on viihtyä ja verkostoitua, itsestään saa kertoa ryhmässä juuri sen verran kuin haluaa.
– After Workin tarkoitus on olla porukan yhteinen rento tapaaminen ilman sen suurempia ohjelmanumeroita. Tavataan face to face, vaikka tapahtumapaikat ja ajankohdat vaihtelevat, Mäki kertoo.

Koska kyseessä on LinkedInissä perustettu ryhmä, myös kutsut ja muu yhteydenpito tapahtuu siellä. Mäen lisäksi Salon After Work ydinryhmään kuuluvat Harold Häkkinen, Anne-Mari Tamminen ja Stina Siikonen.
– Ryhmässä on tarkoitus pitää mieli avoimena. Kun löytyy oikeasti mielenkiintoista mutta kevyttä sisältöä, niin voidaan sitäkin harkita johonkin tapaamiseen. Tapahtumien punainen lanka pidetään kuitenkin simppelinä ja pääajatuksena on aina tutustua paikalle saapuneisiin huipputyyppeihin, yrittäjänä työskentelevä Stina Siikonen sanoo.

Mäki kertoo, että vastaavia ryhmiä kokoontuu eri puolilla Suomea.
– Tarkoitus oli lähteä mutkattomasti liikkeelle ja antaa mukaan lähtevän porukan ajan myötä määrätä tapahtumien suuntaa. Aika ensimmäiselle tapaamiselle oli jo sovittu, kun korona puuttui peliin. Päätimme järjestää kokoontumisen joka tapauksessa ja se tehtiin luonnollisesti olosuhteiden vuoksi etänä.

Ensimmäisen kokoontumisen osallistujina oli myyjiä, yrittäjiä, asiantuntijoita, konsultteja ja tutkijoita.
– Tapaamisella oli löyhä agenda. Se alkoi pienemmissä ryhmissä juttelulla, minkä jälkeen jokainen halukas sai parin minuutin esittäytymisajan.

Esittelykierroksen jälkeen keskustelu rönsyili vapaasti yrittäjyydestä koronatilanteeseen, Salon kaupungin nykytilaan ja tulevaisuuteen.
Järjestäjien mukaan kokoontuneessa ryhmässä oli huimasti sitoutunutta kehittämishenkeä ja halua olla mukana rakentamassa tulevaisuuden kaupunkia – myös perinteisen puoluepolitiikan ulkopuolella.
– After Workit jatkuvat ja niihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki kiinnostuneet, erityisesti se palvelee kehittymis- ja kehittämishaluisia henkilöitä. Tilaisuuksien annetaan jatkossakin kehittyä osallistujien ja nousevien keskusteluaiheiden mukaan, pidetään kuitenkin verkostoitumisesta ja yhdessä sparrailusta kiinni.

– Ajatuksena olisi ensimmäisen tapahtuman jäljiltä kokoontua ilman ennalta määriteltyä agendaa joka kuukauden ensimmäinen torstai. Toki ajatus on tehdä muutoksia ja hakea tapaamisille suuntaa sen mukaan mitä sitten porukassa tulee esiin ja päätetään, Mäki ja Siikonen kertovat.

Ryhmä löytyy LinkedInistä nimellä After Work Salo -tapahtumat.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: