Salolaisylioppilaat kiitollisia kouluvuosista

Salon lukiosta valmistuvat Ella Kivelä, Jessica Rantanen, Petra Alapuranen, Camilla Loiske ja Elena Rauhala aikovat juhlia lauantaina pienimuotoisesti perheen ja lähimpien ystävien kanssa.

Pekka Mäenpää

Ylioppilaaksi valmistuvat ystävykset Ella Kivelä, Jessica Rantanen, Petra Alapuranen, Camilla Loiske ja Elena Rauhala aikovat juhlia lauantaina pienimuotoisesti perheen ja lähimpien ystävien kanssa. Isommat juhlat ovat edessä elokuussa.

Salon lukiosta 12-vuotisen koulutiensä tältä erää päättävät nuoret muistelevat menneitä vuosia kiitollisina. Pitkän matkan jälkeen hyvät asiat jäävät mieleen.

Ellan mukaan huonoja muistoja ei juuri ole.
-Luonteeltani olen iloinen ja sosiaalinen ja aina hyvällä tuulella. Olen aina suhtautunut kouluun positiivisesti, Ella sanoo.

Jalkapalloa harrastava Ella kävi yläasteella musiikkiluokkaa aja lukiossa musiikkilinjan.
-Musiikki aina ollut tärkeä osa elämää ja parhaisiin kokemuksiin lukioajalta voi ehdottomasti sanoa erilaiset musiikkiprojektit.

Ella ja kaverit kuvaavat koulun päättymisen tuntuvan haikealta mutta myös iloiselta päätepisteeltä.
-Fiilis on hieman haikea, kun lukio ja samalla 12-vuotinen koulutaival päättyy, mutta odotan innolla tulevaa. Lukioajasta sekä muutenkin kouluajasta jäi eniten mieleen uudet kaverit, joita sain paljon. Etenkin lukiossa kaverisuhteet lähentyivät ja tiivistyvät. Musiikkilinjalla sai tehdä töitä huikean porukan kanssa ja se on ehdottomasti yksi asia mitä jään ikävöimään kavereiden lisäksi.

Ella pääsee koulusta suoraan kesätöihin Suomen parhaalle torille.
-Teen kesän töitä Salon Torikaffessa ja vietän aikaa kavereiden kanssa. Hain opiskelemaan luokanopettajaksi. Pääsykokeet tehtiin etänä ja tuloksia odotellaan vielä, Ella kertoo.

Jessica Rantanen komppaa muiden tavoin valmistumisen ainutkertaisuutta.
-Paljon kokemuksia on mahtunut nuoruuteen ja kouluvuosiin. Olen tutustunut huikeisiin ihmisiin ja saanut ihania läheisiä ystäviä. Olen päässyt kokemaan paljon uskomattomia asioita näiden vuosien aikana. Koulusta on kyllä jäänyt todella positiivinen kuva.

Kesä menee töiden parissa ja ystävien kanssa.
-Toivottavasti pääsen syksyllä opiskelemaan. Hain opiskelemaan kasvatustieteitä, Jessica kertoo.

Lentopalloa harrastava Petra Alapuranen sanoo, että edessä on tulevaisuus joka odottaa ja jännittää.
-Lukioaika meni todella nopeasti ja sitä oli parasta käydä parhaiden kavereiden kanssa.

Lapsuudesta ja koulunkäynnistä jäi mieleen paljon hyviä asioita ja muistoja. Monet kaverit ovat pysyneet lapsuudesta nykypäiväänkin asti ja monet opit lapsuudesta on jäänyt mieleen. On ollut hauskaa muistella/huomata miten paljon koulunkäynti on muuttunut 12 vuoden aikana.

Kesän Petra aikoo viettää treenaamalla ja hengaamalla kavereittensa kanssa.
-Seuraavaksi pyrin jatko-opintoihin. Hain opiskelemaan luokanopettajaksi sekä sosiaalityöhön, Petra kertoo.

Camilla Loiskeen valmistumista odottaa muun perheen lisäksi oma Luca-koira.
-Tuntuu erittäin hyvältä vihdoin päättää monivuotinen koulu-ura lakin saamiseen. Olen todella ylpeä itsestäni ja muista että teimme sen ja valmistumme.

Samalla tulee haikeat fiilikset siitä, että pitkäaikaiset hyvät ystävät hajaantuvat eri kouluihin ja kaupunkeihin. Yhdessäolo ei jatkossa ole itsestäänselvyys.
-Mieleen 12 kouluvuodesta jää erityisesti ala-asteen opettaja ja ylä-asteen luokanvalvoja. Molemmat olivat aivan ihania ja huikeita. Vuosien aikana sain myös paljon upeita ystäviä, joiden kanssa varmasti olen tekemisissä vielä koulun päättymisen jälkeenkin.

Jessicankin kesä menee töitä tehdessä ja kavereiden kanssa.
-Kesän jälkeen suuntaan opiskelemaan. Hain opiskelemaan ensihoitoa ja sairaanhoitoa. Sairaanhoidosta paikka jo varmistui todistuksella, mutta ensihoitoon yritän vielä pääsykokeella.

Elena Rauhala sanoo odottavansa tulevaa innolla.
-Koulusta kertyi paljon hyviä muistoja ala-asteelta aina lukioon saakka. Kouluvuosien aikana olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut paljon varmasti elinikäisiä ystäviä.
-Kesällä aion viettää paljon aikaa ystävien kanssa, mutta myös tienata rahaa tulevaisuutta varten. Hain opiskelemaan oikeustiedettä, mutta mikäli en pääse opiskelemaan vielä syksyllä, on välivuodelle jo suunnitelmia.

Lauri valmistuu logistiikka-alalle

Lauri Piispa harrastaa rekkojen kuvaamista.

Pekka Mäenpää

Salolainen Lauri Piispa (19) valmistuu alkusyksystä ammattiopiston logistiikkalinjalta.

Iloinen ja rauhallinen nuorukainen ihmettelee tosiasiaa, että kohta on edessä valmistuminen ja työnhaku.
-Koulutien loppuminen tuntuu ihan uskomattomalta, en voi uskoa että haen seuraavaksi töitä. Mutta samaan aikaan olen ylpeä itsestäni, että olen kohta koulutien päässä ja seuraavana tähtäimenä on töiden hakeminen.

Työpaikassa tärkeää ovat ihmiset.
-Yritän löytää sellaisen työpaikan jossa viihdyn, ja jossa on ennen kaikkea mukavat työkaverit, joiden kanssa tulee toimeen.

Lauri on harrastanut rekkojen kuvaamista kolmisen vuotta.
-Keksin siis ihan itse omasta päästä että voisin aloittaa tällaisen. Kuvasin ensin itselleni, mutta myöhemmin perustin rekkakuviin ja videoihin perustuvan instagramtilin, jolla on jo noin 9400 seuraajaa.

Kesällä Lauri aikoo viettää aikaa kuvauksen parissa sekä nähdä kavereita, joita olen löytynyt myös rekkakuvauksen myötä.
-Aion myös lenkkeillä ja muutenkin viettää aikaa ulkona. Kuvaamisen lisäksi käyn silloin tällöin keilaamassa. Isän, äidin ja pikkusiskon kanssa vietämme paljon aikaa yhdessä; olemme käyneet ulkomailla muun muassa Espanjassa, Italiassa, Kreikassa ja monessa muussa paikassa. 

Omalta koulutieltään Lauri muistelee mielellään alakoulun ja yläkoulun mukavia opettajia sekä muutamia samaa alaa opiskelevia kavereita.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: