Salon Elinkeinomessujen juhlanäytöksessä palataan 60-luvulle

Elinkeinomessujen juhlanäytöksessä on mukana muun muassa Riverside Cruisers. Kuva vuoden 2019 Taiteiden Yästä.

Tulevana lauantaina Salon torilla klo 12–14 järjestettävässä Salon Seudun Elinkeinomessut ry:n juhlanäytöksessä palataan 60-luvulle, jolloin Salon Messut ovat saaneet alkunsa. Yhdistyksen mukaan lauantaina on tiedossa tunnelmapaloja historiasta tuotuna vuoteen 2021.

Juhlanäytöksessä ovat mukana Salon Teatteri, Kalliolan tila, Maripuoti, Riverside Cruisers, Salon Seudun Lentokerho, Acoustic Lady duo.

Varsinaiset messut järjestetään 15.-16.1.2022 Salohallissa. Messujen teemana on koti, mökki ja vapaa-aika. Messupaikat ovat myynnissä.

–  Salon Seudun Elinkeinomessut Ry:n tarkoituksena on edistää omalla toiminnallaan seudun elinkeinoelämän toteuttamista ja kehittämistä. Yhdistys järjestää messuja, näyttelyjä ja tapahtumia, sekä on muissa yhdistyksissä mukana tukemassa alueen kulttuuritoimintaa. Taloudellisen tilanteen salliessa yhdistys pyrkii tukemaan paikallista koulutusta, osaamista ja kulttuuria eri stipendien muodossa, yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Yhdistys perustettiin tukemaan paikallista elinkeinotoimintaa lähiseudun kuntien, keskeisten yritysten sekä muutamien yksityishenkilöiden toimesta vuonna 1961.

Yhdistys on järjestänyt jo viisi vuosikymmentä salonseutulaista messutoimintaa ja Salon Messut –ilmaisu on paikallisten asukkaiden ja yritysten keskuudessa tunnettu jo 1960-luvulta saakka.

Toiminta lähti käyntiin yleismessuista, joista kuuluisimmat olivat vuonna 1965 järjestetyt kansainväliset maatalouden, teollisuuden ja kaupan suurnäyttelyt. Tuolloin näyttelyyn osallistui 673 näytteilleasettajaa ja reilu viikon kestäneet näyttelyt keräsivät huimat 142 000 vierasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: