Salon kaupunki lopettaa altistumisista tiedottamisen

Koronarokotteiden väli lyhenee kahdeksaan viikkoon

Salossa ensimmäisen koronarokotteen saavien toinen rokotusaika annetaan kahdeksan viikon päähän aikaisemman 12 viikon sijaan. Salo aloittaa myös 12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset kouluissa maanantaista alkaen.

Rokotukset alkavat eri aikaan eri kouluissa. Rokotusten ajankohdasta tiedotetaan huoltajille Wilman kautta ennen rokotusajankohtaa.

Myös tehosterokotukset annetaan kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta kouluilla.

Kaupungin koronajohtoryhmä päätti torstain kokouksessaan, että ei enää tiedota mahdollisista altistumisista. Nykyisin vallalla oleva, ja aikaisempia viruksia huomattavasti helpommin tarttuva deltavariantti työllistää tartunnanjäljitystä ja tiedot mahdollisista altistumispaikoista saadaan viiveellä.

– Nykyisessä tartuntatilanteessa ja deltavariantin luonteen huomioiden kaikkien olisi hyvä tiedostaa, että tartunta on mahdollista saada käytännössä missä tahansa. Paras suoja tartuntoja vastaan on ottaa rokote omalla vuorolla sekä noudattaa terveysturvallisuusohjeita eli käyttää maskeja, pitää turvavälejä sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, korostaa tartuntataudeista vastaava lääkäri Marita Reivonen.

Kaupungin omissa toimipisteissä todetuista tartunnoista ja altistumisista tiedotetaan edelleen, jos ne vaikuttavat kaupungin asukkailleen järjestämiin palveluihin kuten päivähoitoon tai opetukseen.

Salossa rokotukset etenevät edelleen keskimääräistä nopeammin. Salossa rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 70,6 prosenttia, kun se Varsinais-Suomessa on 67,7 ja koko maassa 67,6 prosenttia. Toisen annoksen osalta kattavuus on Salossa 44,6, Varsinais-Suomessa 39,6 ja koko maassa 39,4 prosenttia.

Seuraava koronarokotusten pop-up -päivä järjestetään rokotuspiste Saktassa torstaina 26.8. klo 10-18. Lisäksi lukioissa ja ammattioppilaitoksessa järjestetään koulujen sisäisiä pop up -rokotuspäiviä.

Tällä hetkellä 94,6 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Ongelmia on edelleen työterveyshuoltojen rokotustietojen siirtymisessä rokotustodistukseen. Samoin työn alla on yksittäisten virhekirjausten korjauksia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: