Salon kaupunki palkitsi kulttuurin ja urheilun menestyjiä

Siv Ilolalle myönnettiin vuoden 2022 kulttuuripalkinto. (Arkistokuva)

Salon kaupunki on palkinnut menestyneitä kulttuurin ja urheilun salolaisia tekijöitä.

Kaupunki huomioi vuosittain taiteilijoita, taitelijaryhmiä, yksilöurheilijoita ja urheilujoukkueita kaupungin palkitsemisohjeen mukaisin rahapalkinnoin.

Kulttuurin palkitsemisluokat ovat kansainvälisesti merkittävä kulttuurisaavutus, 3000 euroa, Kulttuuripalkinto, 1500 euroa, Kulttuuritekopalkinto, 1250 euroa ja Nuori kulttuurintekijä, 1 000 euroa.

Kaupungin kulttuurituottajat Suvi Aarnio ja Sini Lundgrén kertovat tiedotteessa ilahtuneensa siitä, että tänä vuonna yhdistykset jättivät ehdotuksia myös ”kansainvälisesti merkittävästä kulttuurisaavutuksesta”.
-Monelle taiteentekijälle liikkuvuus on luonnollinen osa toimintaa ja on hienoa, että voimme näin nostaa esiin myös salolaisia tekijöitä, jotka toimivat kansainvälisellä kentällä, kulttuurituottajat kertovat tiedotteessa.

Vuoden 2022 kansainvälisesti merkittävä kulttuurisaavutus myönnetään taiteilija ja kuvataideopettaja Lotta-Pia Kalliolle.
-Olen sydämellisesti kiitollinen Kulttuurikumppaneille ja Salon kaupungille minulle myönnetystä kulttuurisaavutuspalkinnosta. Kulunut vuosi 2022 on ollut hyvin työntäyteinen ja inspiroiva. Kaksi pandemiavuotta hiljensi kulttuurin kentän hyvin tehokkaasti ja nyt kulttuuriväellä on taas mahdollisuuksia ja intoa uusille projekteille niin Salossa kuin maailmallakin. Kiitän kaikkia yhteistyötahoja joiden kanssa olen työskennellyt, he ovat mahdollistaneet projektini ulkomailla ja kotimaassa. Taiteen kieli on universaali. Taide mahdollistaa yhteyksiä muihin ihmisiin, tarjoaa osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa toimijuuttamme. Toivon ettemme enää jatkossa koe kulttuurinnälkää, Lotta-Pia sanoo.

Salon kaupunki haluaa tuoda palkitsemisilla esille salolaisten ja salolaislähtöisten ammattitaiteilijoiden työskentelyn merkitykstä ja näkyvyyttä niin valtakunnallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Vuoden 2022 kulttuuripalkinto myönnetään Siv Ilolalle ja Kaisa Suutela-Kuismalle.
-Tämä palkinto tuntuu aivan mahtavalta ja merkitsee minulle todella paljon. Kiitän kaikkia, joiden kanssa olen saanut ja edelleen saan Salossa kulttuurin vapaaehtoistyöntekijänä toimia. Antoisaa yhteistyötähän tämä on. Salossa käydään vilkasta keskustelua kulttuurin arvostuksesta, Siv Ilola sanoo.

Kulttuuriväen näkemys on, että olemassa olevat resurssit eivät vastaa kaupungin kokoluokkaa. Vapaaehtoisvoimin tuotettuja kulttuuripalveluita tuskin on mahdollista lisätä, koska talkootyöntekijöitä on vuosi vuodelta vähemmän. Toiveet resurssien kasvattamisesta siis kääntyvät kaupungin päättäjien suuntaan.

Uusi tapahtumatuottaja on hyvä asia ja herättää odotuksia myös jatkosta.
-Tässä yhteydessä pohdin ihan itsekseni, että olisiko mahdollista saman tien ottaa lisäresurssiksi tapahtumatuottajan alaisuuteen työllistämistuella palkattuja tapahtuma-assistentteja, joita tapahtumajärjestäjät voisivat lainata omien organisaatioidensa avuksi juuri silloin, kun apukäsiä talkootyöntekijöiden rinnalle tarvitaan.
-Toivon, että Salo profiloituu erinomaisen sloganinsa mukaisesti vahvasti ja näkyvästi elämyksellisenä kaupunkina, Ilola kiteyttää.

Kaisa Suutela-Kuisma kiittää lämpimästi huomionosoituksesta.
-Musiikin tekeminen yhdessä on mahtavaa ja palkitsevaa. Salossa vaikuttaa paljon hyviä muusikoita ja harrastajia, joiden kanssa on hienoa saada tehdä hyvää musiikkia. Kirkko on vuosisatoja ollut merkittävä kulttuurivaikuttaja ja haluan, että se nykyisinkin voi antaa panoksensa kaikkien asukkaiden hyvinvointiin myös kulttuurin saralla.

Salon seurakunta on satsannut musiikkiin, seurakunnalla on hyvien tilojen lisäksi taitavat kanttorit ja hyvät instrumentit.
-Uuteen seurakuntasaliin toivotan muusikot myös lämpimästi tervetulleiksi, toivottavasti siitä voisi tulla varsinaisen kulttuuritilan puuttuessa hyvä konserttitila monenlaiseen musiikkiin. Itse pidän harjoittelusta ja uuden oppimisesta, siksi ostinkin jo palkintorahoilla itselleni uuden soittimen – ruotsalaisen nyckelharpan eli avainviulun, lähinnä kansanmusiikin soittamiseen. Julkista esiintymistä sen kanssa ei kannata odottaa ihan heti, sen verran vaikealta soittimelta sekin vaikuttaa, Kaisa sanoo.

Vuoden kulttuuritekopalkinnon perusteena on erityinen Salossa toteutettu kulttuuriteko kuluneen vuoden aikana. Kyseessä on huomionosoitus sekä kannustin.

Vuoden kulttuuritekopalkinto on myönnetty Salon Teatterin Kurjat – Les misérables -näyttämöteokselle, tapahtumaravintola Musinelle ja Soivat Kylät -konserttikiertueelle.
-Klassinen musiikki tekee ihmiselle hyvää ja yhdessä koettu elävä musiikki aivan erityisen hyvää! Kirjoitin näin Soivat kylät -konserttien mainoksiin. Näitä erityisen hyviä hetkiä saimme viettää kaikkialla ympäri Saloa syksyn 2022 aikana. Sydämellinen kiitos kaikille yhteistyötä kanssamme tehneille tahoille sekä konsertteihin osallistuneille kuulijoille läsnäolosta ja lämpimistä kohtaamisista.

Soivat kylät -työryhmän puolesta kiitän meille myönnetystä kulttuuritekopalkinnosta ja saamastamme positiivisesta palautteesta, Anna-Maaria Varonen kiittää.

Nuori kulttuurintekijä -palkinto myönnetään aktiiviselle tekijälle, joka asuu Salossa tai muualla toimiessaan tuo esille salolaiset juurensa. Palkinto myönnetään tehdystä työstä sekä kannustimena taiteellisen työn ammattimaiseen jatkamiseen.

Vuoden 2022 nuori kulttuurintekijä -palkinto myönnetään nuorille muusikoille Elviira Väyryselle ja Samu-Markus Pyykölle sekä ohjaaja Johanna Parkkiselle.
-Olen erittäin kiitollinen tunnustuksesta. On tosi hienoa, että Salossa tuetaan kulttuuria ja sen tekijöitä näin, Elviira iloitsee.
-Olen aina tiennyt, että haluan tehdä musiikista ammatin, mutta se toimii minulle myös rentoutumiskeinona ja vapaa-ajan viettona. Musiikkia tehdessä kaikki muu unohtuu ja voi uppoutua täysin musiikin sisään. Myös tanssi ja teatteri ovat minulle tärkeitä kulttuurin muotoja. Mielestäni monipuolisuus ja eri taiteen muotojen yhdistäminen onkin kulttuurin tekemisessä tärkeää ja arvostettavaa, Elviira jatkaa.

Urheilun saralla palkitut

Salon kaupunki palkitsi vuoden 2022 menestyksestä 15 urheilijaa. Palkittuja ovat muun muassa golfari Saku Tuusa sekä Vilpas Dancesportin tanssiurheilupari Alisa Heino ja Markus Ranta.
-Tulevalle kaudelle isompi vaihde silmään ja suunta kohti Euroopan huippua, avaa Saku tulevaisuuden suunnitelmiaan.
-Kaupungin huomionosoitus auttaa tämän vuoden kilpailukustannuksissa, Saku jatkaa.

Vuosi 2022 oli Alisa Heinolle ja Markus Rannnalle merkityksellinen: kaksi GP- kultaa, SM-pronssi, A-pari maajoukkueessa ja the World Games Euroopan karsinnat.
-Meistä on upeaa saada tehdä uraamme, vastoinkäymisistäkin huolimatta. Tärkeintä on, että ympärillämme on hyvä jengi, ja erityisesti haluamme myös kiittää tärkeitä salolaisia tukijoitamme uramme mahdollistamisesta, Alisa ja Markus kiittävät.

Liikunnan saralla menestyneet tai heidän edustajansa ilmoittavat palkittavasta suorituksesta kaupungille kyseisen vuoden loppuun mennessä. Kulttuurin saralla palkattavista kulttuurivaikuttajista ehdotuksen kaupungille tekee Salon Kulttuurikumppanit. Kulttuurikumppanit kokoaa esityksen palkittavista salolaisilta kulttuuriyhdistyksiltä saaduista ehdotuksista.

Salon kaupunki palkitsi vuoden 2022 urheilumenestyksestä seuraavasti:
Antila Toini, 1. sija discotanssin EM-kilpailuista 24.-26.6., 1500 euroa
Heino Alisa ja Ranta Markus, 3. sija latinaistanssien SM-kilpailuista 21.5., 1000 euroa
Karhulahti Arttu, 1. sija Open SM Swiss IMP’s bridgen parikilpailuista 2.-3.7., 1000 euroa
Kirmula Miika, 1. sija suunnistuksen SM-keskimatkan kilpailuista 10.9., 1000 euroa
Laine Liina, 2. sija metsästysammunnan EM-kilpailuista 1.-3.7., 1250 euroa
Laine Marko, 1. sija joukkueessa metsästysammunnan EM-kilpailuista 1.-3.7., 750 euroa
Mylläri Maria, 2. sija bridgessä nuorten vanhimman ikäluokan joukkueessa maailmanmestaruuskilpailuista 7.-14.8., 1000 euroa
Mäkinen Kalle, 2. sija metsästysammunnan EM-kilpailuista 1.-3.7., 1250 euroa
Mäki-Tanila Ella, 1. sija naisten golfin SM-lyöntipeli kilpailusta 16.7., 1000 euroa
Niinistö Elisa ja Markozov Toivo, 2. sija vakiotanssien SM-kilpailuista 3.4., 1500 euroa
Oikarinen Eero, 2. sija boccian sisäkenttien SM-kilpailuista parisarjasta 29.4.-1.5., 750 euroa
Piispa Matilda, 1. sija kouluratsastuksen SM-kilpailuista 28.8., 1000 euroa
Rauhala Kastanja ja Kalmár László, 1. sija latinalaistanssien SM-kilpailuista 21.5., 2000 euroa
Terkola Minea, Laaksonen Jyry ja Helmi Pietinalho, 2. sija 50 m kiväärin SM-kilpailuista joukkueena 31.7., 1500 euroa
Tuusa Saku, 1. sija golfin reikäpelin SM-kilpailuista 21.-23.6., 1000 euroa
Virtanen Roope, 2. sija ratamoottoriveneilyn maailmanmestaruuskilpailuista F4-luokasta vuonna 2022, 2000 euroa

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: