Salon liikennepuisto avattiin komeasti avajaispuheilla

Kuvassa nuorisotyönsuunnittelija Maisa Heinonen, kesätyöntekijä Samuli Laine, opetuslautakunnan puheenjohtaja Marjaana Mänkäri  sekä kesätyöntekijä Topia Randelin.

Salon liikennepuiston kauden avajaisia vietettiin keskiviikkona 10. toukokuuta.

Liikennepuiston vastuuohjaaja Samuli Laine ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Marjaana Mänkäri toivottivat avajaispuheissaan kaikki tervetulleeksi ajamaan ja opettelemaan liikennesääntöjä turvallisesti. Puheiden jälkeen puisto avattiin Marjaana Mänkärin leikatessa juhlallisesti nauhan.

  • Salo hamuaa Lapsiystävällinen kunta -statusta, paljon työtä edessä vielä, mutta tämä puisto on hyvä esimerkki asian tiimoilta, Marjaana Mänkäri sanoo.

Puiston avajaispäivää vietettiin sopivasti samaan aikaan valtakunnallisen Unelmien liikuntapäivänä ja tämän tiimoilta oli lapsilla mahdollisuus vaikuttaa unelmien liikuntapuiston kehittämiseen vaikkapa piirtämällä ja kirjoittamalla. Avajaispäivän kunniaksi jokainen osallistunut lapsi sai valita palkinnon joko frisbeen tai pyörän satulan suojuksen.

  • Puistoon on suunnitteilla erilaisia teemapäiviä kuten liikenneturvapäivä, skuuttipäivä sekä poliisipäivä. Liikennepuiston tapahtumista ilmoitellaan Salon kaupungin tapahtumakalenterissa sekä Salon kaupungin somekanavissa, nuorisotyönsuunnittelija Maisa Heinonen kertoo.

Avajaisissa mukana oli Metka-kahvila, joka palvelee liikennepuiston kävijöitä myös kesällä 18. heinäkuuta alkaen. Myynnissä on pientä purtavaa, kahvia ja mehua, maksu vain käteisellä.

Puisto on kuin pienoismaailma mistä löytyy suojatiet liikennevaloilla, tankkauspiste, liikenneympyrä, jalkakäytävät, sekä tietysti lainattavat polkuautot. Liikennepuistossa on koko kesän ajan aukioloajan puitteissa ohjaajat, jotka antavat teknistä apua.  He auttavat autojen valinnannassa, ohjeistavat niiden käytössä sekä opastavat liikennesäännöissä. Säännöistä löytyy puistossa ohjetaulu. Vanhempien pitää itse huolehtia lasten liikkumisesta puistossa. Liikennesääntöjä on noudatettava ja otettava myös muut liikkujat huomioon. Ajoaika on noin 15 minuuttia, polkuautoissa on mahdollista seurata ajastimella käytettyä aikaa. Liikennepuisto on auki kesä-heinäkuun ajan maanantaista lauantaihin. Liikennepuistoon voi tulla 5–12-vuotiaat lapset huoltajien kanssa. Mukana pitää olla oma kypärä. Liikennepuiston käyttö on ilmaista.

– Turvallisuutta on parannettu rakentamalla puiston ympärille suoja-aita, liikuntapuisto on ilon paikka, Marjaana Mänkäri kertoo.

Liikennepuisto sijaitsee Salon keskustassa osoitteessa Hämeentie 34. Tietoa puiston aukioloajoista ja yhteystiedoista löytyy www.nuortensalo.fi.

Eveliina Niemi-Langinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: