Salon lukiolla musiikki-ilta keskiviikkona

Salon lukion oppilaat järjestävät kaikille avoimen musiikki-illan keskiviikkona koululla.

Salon lukiolla pääsee keskiviikkona katsomaan ja kuulemaan lukiolaisten monipuolista musiikillista osaamista. Illalla klo 18.30 alkavassa konsertissa lukion laulu- ja soitinyhtyeet esittävät yhdessä ja erikseen kotimaisia ja ulkomaisia tunnettuja kappaleita.

Lukion liikuntasalissa esitetään koko joukon voimin kaunis ja tuttu Nocturne. Soitinyhtyeeltä kuullaan ainakin Thriller ja Anssi Tikanmäen Aamu lakeuksilla ja lauluyhtyeeltä Malizwe ja Kalliolle kukkulalle.

– Joka toinen vuosi järjestettävässä musiikki-illassa laulu- ja soitinyhtyeet esittävät lukuvuoden aikana harjoiteltua musiikkisatoa. Tyylillinen kirjo on tuoreesta popmusiikista klassiseen, kotimaisesta tuotannosta ulkomaisiin vaikutteisiin sekä melankolisista tunteista keväisen kirkkaisiin tunnelmiin, musiikinopettaja Marko Heikura kertoo.

Esillä on perinteistä kuoromateriaalia sekä laulu- ja soitinyhtyeille sovitettuja hittikappaleita.

Konsertin Open Stage -osuus tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa lukion oppilaalle nousta lavalle esittämään lempimusiikkiaan laulaen tai soittaen. Esitykset sisältävät oppilaiden sovituksia muun muassa Queenin, KISSin ja Norah Jonesin kappaleista.

Mukana on sooloesityksiä ja yhtyeitä.

– Tähän mahdollisuuteen on tartuttu ilahduttavan paljon. Uusia kokoonpanoja on perustettu ja ystäviä houkuteltu esiintymään yhdessä.

Tom Lindberg, Jussi Linna, Robert Zadraks, Sara Järvinen, Anssi Pyykkö ja Oula Valanne soittavat useammassa kokoonpanossa illan aikana.

– Soittaminen on kivaa samanmielisten kanssa. Iltaa varteen oli helppo koota kokoonpanoja, kuusikko kertoo.

Lukiolaisten ajatukset alkavat siirtyä pikkuhiljaa kesään ja kesätöihin. Edessä on ainakin mansikanmyyntiä, palovartijan hommia ja ravintolakeikkoja.

Konsertti kestää väliajan kanssa reilut puolitoista tuntia. Lukion oppilaskunta osallistuu myös järjestelyihin. Ennen konserttia ja konsertin väliajalla on mahdollisuus nauttia kahvia, teetä sekä haukata suolaista ja makeaa.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta myynnissä olevan ohjelman tuotto käytetään Salon Musiikkiluokkien Tuki Ry:n toiminnan tukemiseen.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: