Salon Seiskalta tukea omaishoitajille ja nuorisoliikuntaan

Salon Yrittäjänaisten puheenjohtaja Virve Leikko-Saarinen (vas) luovutti Salon Omaishoitajien Mira Aaltoselle (oik) 80 kappaletta Salon Seiskan tuotoilla hankittua kesäteatterilahjakorttia. Keskellä Teatteri Provinssin Ritva Suominen.

Naisten liikunnallinen hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska järjestettiin viime vuonna poikkeuksellisesti syksyllä. Hyväntekeväisyyskohteiksi oli valittu Salon Viestin junioritoiminta sekä Salon Omaishoitajien yhdistys.
-Tapahtuman tuottopotti jaetaan kahtia kahden järjestäjän, Salon Viestin ja Salon Yrittäjänaisten kesken ja kumpikin miettii oman lahjoituskohteensa. Viesti on perinteisesti tukenut nuorisoliikuntaa ja Yrittäjänaisten kohde on vaihtunut vuosittain, Salon Yrittäjänaisten puheenjohtaja Virve Leikko-Saarinen kuvailee.

Salon Omaishoitajat ry on Suomen vanhin omaishoitajien opastukseen ja tukemiseen keskittynyt yhdistys. Puheenjohtaja Mira Aaltonen on mielissään hyväntekeväisyyslahjoituksen osuessa juuri omaishoitajille.
-Meillä on noin kolmesataa jäsentä ja tavoitteenamme on tukea ja auttaa omaishoitajia heidän arjessaan. Järjestämme esimerkiksi tukikahvilatoimintaa, opastusta, miesten kokkikerhoja ja monenlaisia virkistystilaisuuksia.
-Uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Aaltosen mukaan omaishoitajuus koskettaa isoa osaa suomalaisia jossain vaiheessa elämää joko hoitajan tai hoidettavan ominaisuudessa.
-Omaishoitajana toimii monenlaisia henkilöitä. Lapsi hoitaa ikääntyvää vanhempaansa, puoliso toista, lapsenlapsi isovanhempaansa tai vanhempi lastaan. Suurin osa hoitajista on kuitenkin ikäihmisiä, Aaltonen kertoo.

Salon Seiskan tuotoilla hankitaan 80 lippua Teatteri Provinssin kesän Pokka pitää -teatterinäytöksiin jaettavaksi omaishoitajille.
-Kävi ilmi, että monet omaishoitajat ovat teatteri-ihmisiä ja virkistäytymisreissu kesäteatteriin olisi paikallaan, Leikko-Saarinen kertoo.

Pokka pitää nähdään heinä-elokuussa Mathildedalin kesäteatterissa ja kyseessä on teatteriyrittäjä Ritva Suomisen mukaan riemukkaan hulvaton komedia.
-Toivotamme omaishoitajayhdistyksen väen tervetulleeksi hengähtämään teatteriin. Toimitamme 80 lahjakorttia yhdistykselle, joka koordinoi lahjakorttien jakamisen jäsenilleen. Lahjakortti vaihdetaan lipunmyynnissämme pääsylipuksi lähtijän omaan aikatauluun sopivaan näytökseen, Ritva Suominen opastaa.

Teatteriretkien lisäksi omaishoitajat ovat vierailleet muun muassa kotieläintiloilla, Lehmirannassa ja tehneet muita päiväretkiä joko hoidettavien kanssa tai hoitajien kesken.
-Yksi omaishoitajien suurimpia ongelmia on yksinäisyys. Hoitaminen vie suuren osan ajasta ja taakkaa ei välttämättä osata jakaa muiden kanssa. Torikadun toimistollemme voi poiketa puhumaan kahvin ääreen vaikka ei olisikaan jäsen tai omaisi virallista omaishoitajastatusta. Varsinkin työikäisille pudotus työelämästä omaishoitajan arkeen voi olla melkoinen aina ansionmenetyksistä alkaen.

Naisten hyväntekeväisyystapahtuma Salon Seiska järjestetään jälleen tutulla keväisellä paikallaan Salon torilla 22. toukokuuta. Tämän vuoden hyväntekeväisyyskohteena ovat nuoret.

Laura Merivirta

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: