Vilpas haastaa Karhubasketin Salohallissa

Mainiosti ylemmän jatkosarjan aloittanut Vilpas kohtaa lauantaina sarjakärki Karhubasketin Salohallissa.

Vilpas jatkaa Korisliigan ylempää jatkosarjaa lauantaina kotiottelulla sarjajohtaja Kauhajoen Karhubasketia vastaan.

Salolaiset aloittivat jatkosarjan kahdella komealla vierasvoitolla Kouvoista ja Seagullsista, joten joukkueen sävel on duurivoittoinen. Jatkuuko viikinkien nousu vielä lauantaina, kun Salohalliin saapuu kauden ylivoimainen hallitsija Kauhajoki.
Vilpas toivoo tiedotteessaan runsasta yleisömäärää ja kannustusta klo 16 alkavaan otteluun.

Janne Koskimiehen luotsaama karhuryhmä on hallinnut Korisliigaa heti avauskierrokselta lähtien. Pelaamistaan 24 ottelusta kauhajokiset ovat hävinneet vain kaksi. Kerran Kisahallissa Seagullsille ja toinen tahra upeaan riviin tuli Salohallista, jossa Vilpas oli parempi 76-65.

Päävalmentaja Koskimies on saanut puolustuksen pitämään ja Karhubasket on päästänyt omaan päähän vain vajaat 72 pistettä per peli. Se on todella vähän ja komeaa plussatiliä kasvattaa kotihallin 96,8 tehtyä pinnaa peliä kohti.

Vieraskentillä osumatarkkuus ei ole ollut yhtä tehokasta, sillä se on tehnyt ylemmän jatkosarjan joukkueista vähiten pisteitä, 81,5.

Sarjataulukon nelosena oleva Vilpas (14/10) onkin ollut kokonaisuutena tehokkaampi hyökkäyskorilla. Se on tehnyt Salohallissa 89,1 pistettä otteluun ja vieraskentillä tahti on ollut vieläkin parempi liki 92 pisteen keskiarvolla, joten selvää on, että lauantaina puolustus nousee suureen asemaan.

Meteliä Salohallista ei tule puuttumaan, sillä ennakkotietoja mukaan Kauhajoelta on tulossa bussillinen kannattajia paikalle ja pohjalaiset eivät tunnetusti ole tuppisuita.

Mikä sitten tekee Karhubasketista liigan parhaan joukkueen? Ensimmäiseksi voi nostaa laadukkaan valmennuksen. Janne Koskimies oli kaksi mestaruuskautta Jussi Laakson siipimiehenä ja päävalmentajan palattua Helsinkiin seurajohto antoi luottamuksen Koskimiehelle. Tinkimätön työ on tuottanut tulosta ja Karhun pelaaminen on ollut nautittavaa katsottavaa. Toinen tekijä on joukkueen pelaajamateriaali.

Vilppaan puolelta on alkuviikosta ilmassa paljon kysymysmerkkejä.

Päävalmentaja Sami Toiviainen laskeskeli, että tällä hetkellä voisi luetella seitsemän ”varmaa” eli Bryan Griffin, Brian Fobbs, Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Riku Laine, Trey Niemi ja William Loyd. Kysymysmerkkiosastolla ovat Perttu Blomgren, Jeremiah Wood, Marcus Lovett Jr ja Roope Ahonen, mutta asiat selviävät loppuviikosta.

Varma poissaolo on edelleen Niilo Kärkkäinen. Toisaalta joukkue on osoittanut, että vaikka pelimiehiä puuttuu, muut ovat nostaneet tasoaan ja vieneet joukkueen voittoon Kouvolasta ja Helsingistä.

LP Viesti otti selkeän voiton Puijo Wolleysta lauantaina yli 400 silmäparin kannustaessa.

LP Viestin vieraaksi Jymy Volley ja HLPK

Lauantaina Puijo Wolleyn 3-0 voittanut LP Viesti esiintyy kotiyleisölleen seuraavan kerran jo tämän viikon torstaina, kun vastaan asettuu Salohallissa Jymy Volley. Sitä seuraava kotiottelu on edessä tiistaina Hämeenlinnaa vastaan.

LP Viesti ei säälinyt lauantaina vajaanaisista Puijo Wolleyta, vaan pelasi alusta alkaen kovalla tasolla. Molempien joukkueiden passarit pelasivat hienot ottelut, mutta LP Viestin Viktoriia Tuchashvilin hyökkääjät käyttivät paikkansa paremmin.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen iloitsi joukkueensa pelaamisen tasosta.
-Pelattiin hyvin, tai oikeastaan erinomaisesti. Jos vastustaja saa alle 15 pisteen keskiarvolla per erä, niin on väkisin pelannut aika hyvän ottelun.

LP Viesti pelasi vähin virhein, esimerkiksi vahva syöttö toi joukkueelle 11 ässää vain neljän virheen rasittamana.
-Iina (Andrikopoulou) pelasi huippupelin. Kassu (Kaisa Nyman) on tehnyt kahdessa viimeisessä pelissä yli 10 pinnaa ja se lupaa loppukautta ajatellen hyvää.

Parhaana palkittu Andrikopoulou kiitteli hänkin joukkuettaan.
-Hyvin näyttää peli kulkevan. Me pelattiin hyvin, saatiin pidettyä oma tasomme, vaikkei vastustajalla oikein peli kulkenut.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: