Salon Seuratanssiklubissa kaikki tanssivat

Salon Seuratanssiklubin sihteeri Anette Ojanen ja hallituksen jäsen Taina Ala-Rakkola kertovat, että tanssitunneille ovat kaikki tervetulleita.

-Ajattelin että tanssiminen on kuin polkupyörällä ajoa: kun oppii pysymään pystyssä, ei tarvitse enää harjoitella.

Näin tuumaili Salon Seuratanssiklubin puheenjohtaja Turo Rantanen tullessaan täysin tanssitaidottomana vuonna 2007 mukaan yhdistyksen toimintaan. Klubi oli perustettu vuotta aikaisemmin.
-Jäin koukkuun ja halusin oppia lisää. Nykyään lavoilla tanssitaan noin kymmentä eri tanssilajia, joten opettelemista riittää. Täällä klubilla vaihdetaan paria, joten kaikki pääsevät tanssimaan. Huonolla tuurilla lavatansseissa pääsee lipun hinnalla tanssimaan pari kertaa tai ei ollenkaan. Naisia käy lavoilla paljon miehiä enemmän.

Tänä vuonna tanssin pariin päästiin vain kaksi viikkoa suunniteltua myöhemmin. Yhdistyksellä on kevät- ja syyslukukausi, kesällä tanssitaan lavoilla. Klubin kurssiohjelma on monipuolinen ja tällä kertaa ollaan sunnuntai-iltana Halikossa Marian koulun liikuntasalissa ja vuorossa on argentiinalainen tango, jota opettaa Milla Rauma. Yhdistyksen sihteeri Anette Ojanen ja hallituksen jäsen Taina Ala-Rakkola kertovat yhdessä toiminnasta.
-Ennen pandemiaa meillä oli kolme kertaa viikossa tanssia. Maanantain kursseilla käy pitempään harrastaneita ja keskiviikkoisin jossain määrin enemmän aloittelijoita. Olemme myös toisinaan järjestäneet keskiviikkoisin levytansseja: mahdollisimman matalan kynnyksen tapahtumia. Kannattaa huomioida, että alle 25-vuotiaat pääsevät kursseille ilmaiseksi. Lavoilla tanssitaan nykyään myös latinalaistansseja, kuten cha-chata, jivea ja bachataa, tietysti vähän orkesterista riippuen. Kuuntelemme jäsenistön toiveita kurssiohjelman suhteen.

Myös Seuratanssiklubin harrastajissa on enemmän naisia kuin miehiä.
-Meillä ja opettajilla on erilaisia systeemejä kierrättää tanssipareja. Joskus kavaljeeri voi viedä kahtakin daamia. Usein on käytössä vaihtoväli: pari – pariton daami – pari, ja sitten vaihdetaan kun kappale vaihtuu, joskus kesken kappaleenkin. Tai sitten on bussipysäkki: tuodaan daami välillä pysäkille, toisten tanssia seuratessa oppii paljon itsekin. Paria ei ole kuitenkaan pakko vaihtaa, saa tanssia oman parinsa kanssakin.

Yhdistys on järjestänyt myös kurssimatkoja lähiseudulle, muun muassa Nurmijärven Ruusulinnaan ja Tuuloksen Kapakanmäelle. Koska osa klubin hallituksen jäsenistä on kouluttautunut tanssin ohjaajiksi, on myös mahdollisuus saada yksityistunteja vaikkapa häitä ajatellen. Osallistuminen tapahtumiin ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on ollut hauskaa ja hedelmällistä.
-Järjestimme maaliskuussa tanssit Astrum-keskuksessa ja se oli oikein onnistunut tapahtuma. Seuraavat tanssit on lokakuussa, paikka on vielä auki, mutta orkesterina on Taikakuu. Olemme myös olleet mukana Taiteiden Yässä ja tarkoitus on olla tänäkin vuonna.

Raatalan Humpparallista on kotoisin paidat ”Hae minua” lukee paidan selässä ja ”Haen sinua” rinnassa.
-Järjestimme tapahtumassa tanssikursseja ja sen lisäksi meidän pojilla oli siellä tärkeä tehtävä: he tanssittivat yksin tapahtumaan tulleita naisia, pojilla oli oikein työvuorot!

Puheenjohtaja Turo hieman vierastaa klubi-nimeä.
-Kyseessä ei ole mikään yksityiskerho, tunnille voi tulla koska tahansa ja ilman paria. Meillä on rento meininki ja kiva ilmapiiri!

Elina Koskinen

Halikossa Marian koulun liikuntasalissa oli vuorossa on argentiinalainen tango, jota opettaa Milla Rauma.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: