Salon tori kesäaikaan – kahvittelijat toivovat säiden lämpiämistä

Jouni Parviainen arvostaa Salon Torikaffen maukasta kahvia.

Salon tori heräilee pikkuhiljaa kesään.

Toukokuun alusta tori on perinteisesti avoinna maanantaista lauantaihin ja ohjelmalliset sunnuntaitorit ovat houkutelleet kahvitteluun kesäaikaan myös sunnuntaisin.

Kahvipaikka Kurilan yrittäjä Henri Kurila on vuosien aikana tottunut tuulisiin kevätpäiviin. Hänen mukaansa kaikki eivät heti muista, että toukokuussa tori palvelee päivittäin.
-Mutta parempaan päin ollaan menossa.

Henri Kurila on luotsannut Kahvipaikka Kurilaa 40 vuotta.

Kahvipaikka Kurilalla on takanaan 40 vuotta Salon torilla. Kun Henri Kurila aloitti kahvilanpidon, pöytiä oli kymmenen ja koppi puolet nykyisestä.
-Alussa täytyi tehdä kovasti töitä, että salolaiset oppivat juomaan torikahveja. Ensin paikan ottivat omakseen miesporukat, sittemmin myös naiset.

Kurila on ehtinyt jo eläkeikään, mutta ei aio luopua torikahvilasta vielä hetkeen. Vakiokävijöitä löytyy. Kahvilan suosion takaavat hyvät sortimentit ja hyvä palvelu.

Marko Moberg ja Petri Iltanen kahvittelivat maanantaina yhdessä Kurilan pöydistä. Ystävykset ovat tulleet sattumalta paikalle. Iltanen kertoo menevänsä iltavuoroon. Vuorotyö vaikeuttaa hieman sopivien torikahvitteluhetkien löytymistä.
-Täällä on hyvät patongit ja kahvin arvostajana pidän siitä, että täällä tarjoillaan kunnon mukeista. Paperimukeista tarjoiltu kahvi ei oikein ole minkään makuista, Iltanen sanoo.

Ystävykset pitävät Salon toria sopivan kompaktina. Tulevat kesän esiintyjät eivät kuitenkaan kiinnosta, sillä miehet eivät juuri kuuntele kotimaista musiikkia. Miehet nauravat, että jos Rammstein saataisiin paikalle, sitten voisi lähteä keikkaa katsomaan.
-Ja tanssitaidoton ei toritansseille osallistu, Moberg tietää.

Salon Torikaffessa odotellaan myös säiden lämpiämistä.

Juhani Lindgren tulee töihin aina positiivisella mielellä, oli sää mikä hyvänsä.

Juhani Lindgren tietää, että heti kun paistaa, ihmisiä riittää.
-Positiivisilla fiiliksillä ollaan. Torikaffen myyntivaltti on hyvä kahvi. Presidenttiä tarjotaan, eikä sitä olla vaihtamassa pois.

Koiransa Fifin kanssa liikkeellä ollut Jouni Parviainen kiittelee torin palvelua ja tarjontaa. Vierailut Torikaffessa ovat säännöllisiä ja paikalla tuli käytyä jo edellisen yrittäjän aikana.
-Tapoihimme kuuluu käydä lenkin yhteydessä kahvilla torilla. Entisen koiran kanssa tuli helposti kuljettua päivässä 20 kilometriä.

Parviaisen ei kertomansa mukaan välttele liiemmin huonoja säitä. Kahvi maistuu kylmälläkin ilmalla.

Tulevissa Salon iltatorin esiintyjissä Parviainen olisi nähnyt mielellään rockabillyä. Menetys ei ole suuri, sillä koiran kanssa liikkuessaan hän pyrkii välttelemään suuria väkijoukkoja.
-Täällä on hyvä palvelu ihmisille ja eläimille. Samalla näkee ihmisiä laajalla skaalalla, laidasta laitaan.

Kirsi Uusitalo

Petri Iltanen ja Marko Moberg pitävät Salon toria sopivan kompaktina.

Vesterinen yhtyeineen aloittaa Salon iltatorit

Salossa saadaan nauttia totuttuun tapaan iltatoritunnelmasta myös kesällä 2022.

Salon Iltatori ry järjestää kesätorstaisin musiikillisia iltatoritapahtumia Salon kaupungin ja paikallisten yritysten tukemana.

Kesäkuun 9. alkavat iltatorit avaa musiikin osalta Vesterinen yhtyeineen. Kesän aikana lavalla nähdään myös Portion Boys, KasariShow, Taikakuu, Olli Halonen, Eini, Muska, Movetron, Toritanssit, Popeda ja HeviSaurus.

Odotettavissa on mielenkiintoinen ja yleisörikas iltatorikesä, sillä esimerkiksi Popeda ja HeviSaurus tuovat Saloon ihmisiä kauempaakin.

Torstaina 30. kesäkuuta Salossa käynnissä oleva SM-viikko tuo torille tapahtumaa koko päivän ajaksi.

Salonjokilaakso

Hevisaurus päättää iltatorikauden 18. elokuuta.

Muokattu 6.5.2022: Sunnuntain kävijämääriä ja esiintyjiä koskevan kappaleen sanavalintaa muokattu.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: