Salon uusi seurakuntatalo toivottaa tervetulleeksi

Kuparisalisssa laulettiin ja leikittiin yhdessä.

Viime sunnuntaina järjestetyt Salon uuden seurakuntatalon avajaiset kutsuivat satoja ihmisiä tutustumaan taloon ja osallistumaan monipuoliseen ohjelmaan.

Hallintopappi Anna Knuutila kertoo, että ihmiset kävivät tutustumassa myös uusittuihin kasvatuksen siipeen ja diakoniataloon. Kahvila Manna palveli kahvittelijoita ja jatkossa Manna on avoinna joka arkipäivä.
-Ihana nähdä kuinka ihmiset viihtyivät.

Etenkin hyväntuulinen yhteislaulutilaisuus Kuparisalissa sai ihmiset laulamaan ja taputtamaan seurakunnan kanttorien ja muusikoiden tahdittamana.

Avajaispäivänä paistettiin lettuja sisäpihalla nuorten Israelin matkan hyväksi. Lapsille ja perheille oli puuhaa päiväkerhotiloissa, jossa Lahja Lammas piti seuraa ihmisille serkkunsa Toive Lampaan kanssa.

Hanskin muskarituokiot ja Hyvä Paimen -nukketeatteriesitykset kappelissa kuten myös Rukouksen seinä ja toiveiden tynnyri sekä retkeily- ja partiotarvikkeiden kirpputori saivat ihmiset pysähtymään monipuolisen ohjelman äärelle.

Kirkkoherra Timo Hukka pohdiskeli päätöshartaudessa uuden seurakuntatalon rakentamista ja viittasi Vuorisaarnan opetukseen järkevästä ja tyhmästä rakentajasta. Ensimmäinen rakensi kalliolle ja toinen hiekalle.
-Meillä ei tässä ollut varaa valita rakennuspaikkaa. Olisi tietysti ollut kiva rakentaa kalliolle eikä savipatjalle, mutta olemme kuitenkin yrittäneet toimia järkevästi.

Kirkkoherran mukaan uuden seurakuntatalon alle on upotettu 50 metrin syvyyteen 9 kilometriä teräspaalua, joten talo seisoo tukevalla perustalla. Rakennus on liitetty Salon ekovoimalaitoksen tuottamaan kaukolämpöön; syksyllä katolle asennetut aurinkovoimalat tuottavat puhdasta energiaa ilmastontiin ja viilennykseen.
-Toivon, että uusi seurakuntatalomme voi olla kaikille salolaisille kansankirkon tapaan yhteisenä elämän rakennusaineena tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Tänne mahtuu myös monenlaisia kulttuuritapahtumia.

Salon seurakunnan toiminnasta löytyy ajantasaista tietoa osoitteessa salonseurakunta.fi ja muun muassa Salonjokilaakson ja Salon Seudun Sanomien viikkoilmoituksista.

Pekka Mäenpää

Avajaispäivänä paistettiin lettuja sisäpihalla nuorten Israelin matkan hyväksi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: