Tuttuja ja vieraampia kadunkulmia pääkirjaston parvigalleriassa

Sampo Mäkelä kaupunkiaiheinen akvarellinäyttely on avoinna Salon kirjaston parvigalleriassa syyskuun 29. päivään asti.
– On kiva tulla pitämään näyttelyä Salon pääkirjaston uuteen galleriaan pienen tauon jälkeen. Uusi näyttelytila on nyt selkeä ja nykyaikainen oma yksikkönsä. Toivotaan, että ihmiset löytävät paikan omakseen, Mäkelä sanoo.
– Tällä kertaa näyttelyssä on maalauksia Salosta ja kotikaupungistani Helsingistä. Niiden lisäksi näytteillä on muutama aihe ”jazzperunoista”. Potut ovat tukevia piippua polttavia, jatsia soittavia myhäileviä hahmoja, jotka keksin vuosia sitten kuvitushahmoiksi. Niistä voisi rakentaa kokonaisen maailman, mutta toistaiseksi ne ovat kulkeneet vapaamatkustajina näyttelyissä mukanani. Ehkä ne ovat eräänlaisia omakuvia, vaikka en piippua poltakaan ja harrastan kyllä liikuntaakin, Mäkelä tuumailee.

Mäkelällä on ollut Salossa kestonäyttely Salon Kukka -kukkakaupassa useita vuosia.
– On ollut kiva idea yhdistää kaksi eri toimintoa samaan paikkaan, se toimi yllättävän hyvin. Mukavaa, että ”kukkiksen” väki on suhtautunut myötämielisesti tähän hankkeeseen, siitä suuri kiitos heille. Nyt on kuitenkin alkanut tuntua, että pitää jatkaa eteenpäin kohti uusia seikkailuja. Tämä tarkoittaa, että kun puran kirjaston näyttelyn, haen samalla työt kukkakaupalta. Nyt kannattaa sielläkin vielä käydä katsomassa, Mäkelä muistuttelee ja toivottaa samalla kaikki tervetulleiksi näyttelyihinsä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: