Saloon suunnitellaan uutta poliisiasemaa

(SJL Arkisto)

Senaatti-kiinteistöt tutkii uuden poliisiaseman rakentamista Saloon Lounais-Suomen poliisilaitokselle. Tavoitteena on löytää poliisin toiminnalle sopiva sijaintipaikka Salon keskusta-alueelta tai sen läheisyydestä. Uusi poliisiasema tulee palvelemaan paremmin poliisin nykyaikaisia toimintaedellytyksiä.

Senaatti-kiinteistöt on käynyt Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Poliisihallituksen kanssa keskusteluja poliisin tilakysymyksistä, ja niiden perusteella on päädytty tutkimaan uuden poliisiaseman rakentamista Saloon. Tällä hetkellä pyritään löytämään tarkoitukseen sopiva tontti, joka mahdollistaa sujuvan ja nopean rakentamisen aloittamisen. Poliisin toiminta asettaa valittavalle rakennuspaikalle sekä liikenteellisiä että turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia.

Salon kaupungin maankäyttöpalvelujen kanssa on tunnistettu muutamia tontteja, joiden käyttöä poliisille selvitetään ja tutkitaan tarkemmin. Yhtenä vaihtoehtona pohditaan, löytyykö yksityisiltä maanomistajilta vaatimukset täyttäviä, vähintään hehtaarin kokoisia, tontteja. Selvittelyä jatketaan edelleen ja tavoitteena on päättää sijainnista kevääseen 2021 mennessä.
– Tällä hetkellä on tärkeintä löytää uudelle poliisiasemalle sijainti ja sen jälkeen päästään hankkeen suunnittelussa kunnolla liikkeelle. Jos sijainti on selvillä ensi keväänä, uuden poliisiaseman käyttöönotto voisi tapahtua vuoden 2024 alussa. Tarkempi aikataulu voidaan arvioida kuitenkin vasta sen jälkeen, kun sijainti on selvillä ja hankkeen vaatimat päätökset on hyväksytty, kertoo tilaselvittelystä vastaava projektipäällikkö Katja Päivärinta tiedotteessa.

Kun poliisin sijoittumisesta saadaan päätöksiä, voidaan tarkemmin alkaa suunnitella, mitä Salon virastotalolle tapahtuu. Poliisin lisäksi Salon virastotalossa toimii tällä hetkellä Digi-ja väestötietovirasto (DVV), Varsinais-Suomen oikeusaputoimisto ja Varsinais-Suomen ulosottovirasto.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: