Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla

Projektipäällikkö Arto Lehtisen mukaan Salon seurakunta saa hyvän rakennuksen tulevien vuosikymmenten toimintoja varten.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ensi viikolla.

Salossa pääsee äänestämään ennakkoon ensi tiistaista lauantaihin eri puolilla seurakuntaa. Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 20. marraskuuta äänestetään Salon kirkossa.

Ennakkoäänestyspaikat ja ajat selviävät toisaalla tässä lehdessä olevasta seurakunnan ilmoituksesta ja Seurakuntasanomista.

Linkki seurakuntavaalien vaalikoneeseen löytyy Salon seurakunnan kotisivuilta; kysymyksiin on vastannut suurin osa Salon seurakunnan ehdokkaista.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää myös nuoret, jotka ovat täyttävät 16 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Kirkkohallituksen mukaan vaalikoneen vastaukset kertovat, että samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä kannattaa ehdokkaista yli puolet; Salossa vielä useampi.

Seurakuntavaaliehdokkaiden mielestä seurakunnan pitäisi panostaa erityisesti nuoriin, lapsiin ja heikompiosaisten auttamiseen, kun he saivat valita kolme itselleen tärkeintä painopistettä. Seurakunnan auttamistyön resurssien kohdentamisessa ehdokkaat nostavat tärkeimmäksi perheiden tukemisen kriiseissä.

Ehdokkaiden selkeä enemmistö (82 %) kannattaa tiloista luopumista henkilöstöstä karsimisen sijaan, jos seurakunnan talous heikkenee. Seurakunnan muista kiinteistöistä luovuttaessa reilut 70 prosenttia katsoo, että kirkkotilojen käyttöä tulisi monipuolistaa.

Valtaosa ehdokkaista on eri mieltä siitä, että seurakunnan tulisi luopua liha- ja maitotuotteiden käytöstä. Vain noin kymmenesosa pitää tätä kannatettavana seurakunnan ilmastotoimena.

Salossa seurakuntavaaleissa ehdokkaita on viidellä listalla.

Vaaleilla valittu kirkkovaltuusto nimeää kirkkoneuvoston sekä työalojen johtokunnat.

Kirkkoneuvosto puolestaan valitsee jäsenet alueneuvostoihin, jotka pitävät yllä alueiden omia perinteitä ja niihin liittyviä toimintoja. Myös vapaaehtoistoiminta liittyy alueneuvostojen työnkuvaan.

Kirkkoherra Timo Hukka kuvaa Seurakuntasanomien pääkirjoituksessa uuden valtuuston yhdeksi tärkeimmäksi tehtäväksi strategian päivittämisen.
-Myös kiinteistöstrategian hyväksyminen tulee tehtäväksi. Kiinteistöstrategian mittava pohjatyö on valmistunut ja valtuusto joutuu sen pohjalta merkittävien kiinteistöjä koskevien strategisten päätösten eteen.

Kirkkoherran mukaan Martinkosken seurakunnan liittyminen Salon seurakuntaan on asia, josta myös luottamuselinten hyvä olla tietoisia.

Salon seurakunnan uusi toimitalo on valmistumassa maaliskuussa, mikä tarkoittaa Uskelan alueen toimintojen keskittämistä uusiin tiloihin.

Rakennustoimisto Laamo Oy:n projektipäällikkö Arto Lehtinen kertoo, että rakennustyöt ovat edenneet hyvin, vaikka alussa oli haasteita materiaalin ja tarvikkeiden saatavuudessa.
-Olin aikanaan mukana rakentamassa jo Plazan ykkösosaa ja Salohallia. Savelle rakentaminen on tuttua, Lehtinen sanoo.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: