Silkkipaperitaivas avaa Ylhäistentien Vauvaperjantait

Eppu Nuotion samannimiseen kirjaan perustuva Silkkipaperitaivas on aisteja hivelevä ja rauhallinen vauvateatteriesitys.

Kautta aikojen ensimmäinen yleisten kulttuuripalveluiden järjestämä Vauvaperjantai Salossa toteutetaan kuluvan viikon perjantaina 31.3. klo 10 Ylhäistentiellä. Vauvaperjantait tuovat Saloon uudenlaista lastenkulttuuritarjontaa vauvoille suunnattujen esitysten muodossa. Esitykset on suunnattu noin 3-12 kk ikäisille vauvoille vanhempineen. Vauvaperjantait toteutetaan kansalaisopiston teatteriluokassa ja niihin mahtuu mukaan noin 15 vauva-aikuinen paria. Esityksiin on pääsymaksu. Tämän viikon perjantaina on tarjolla vauvarunoja lempeän teatteriesityksen muodossa, kun Suomen Kiertueteatteri tuo Silkkipaperitaivas -nimisen esityksensä Saloon. Kevään toinen Vauvaperjantai toteutuu 26.5. Mallan matkassa-yhtyeen vauvakonsertin myötä.

Lempeä vauvarunoihin pohjautuva esitys

Eppu Nuotion samannimiseen kirjaan perustuva Silkkipaperitaivas on aisteja hivelevä ja rauhallinen vauvateatteriesitys. Runoista, musiikista ja visuaalisuudesta ammentava esitys ensimmäiseksi teatterikokemukseksi. Esitys on osa Lastenkulttuurin maaliskuu -teemakuukautta Salossa.

Helposti lähestyttävän esitysmuotonsa vuoksi Silkkipaperitaivas soveltuu myös eri-ikäisille erityistä tukea tarvitseville. Esityksessä on kevyt dramaturgia ja se rakentuu vauvan päivärytmin ympärille: esitys alkaa aamusta ja heräämisestä ja päättyy rauhoittumiseen ja nukkumaan laittoon.

Vuonna 2018 perustettu Suomen Kiertueteatteri on suomalainen ammattiteatteri, jolla ei ole vakinaista omaa toimitilaa tai paikkaa, vaan teatteri toimii ympärivuotisesti ja ympäri Suomen.

Vauvaperjantait tuovat kulttuuria perheen kaikkein pienimmille

Toive vauvoille suunnattujen kulttuuriesitysten järjestämisestä on tullut yleisöltä eli salolaisilta vauvaperheiltä. Sopivan tilan löydyttyä Ylhäistentieltä päätettiin kulttuuripalveluissa kokeilla jo vakiintuneiden Näkkärin Lasten lauantaiden lisäksi myös Vauvaperjantai-konseptia. Vauvoille suunnatut esitykset järjestetään kansalaisopiston Teatteriluokassa. Tilaan saavutaan rakennuksen pääovesta kuten Kulttuuritila Näkkäriinkin. Esitystila on vaunuilla saavutettava ja muutoinkin vauvoille sopiva, lattialle mahtuu pötköttelemään tai sitten nauttimaan esityksestä lähiaikuisen sylissä. Oma viltti kannattaa varata mukaan.

Vauvaperjantaiden esiintyjät taas löytyivät viime lokakuussa järjestetyn kulttuuripalveluiden yleisen ohjelmahaun kautta, missä haettiin esiintyjiltä ehdotuksia niin Näkkärin Lasten lauantaihin kuin muihinkin yleisten kulttuuripalveluiden järjestämiin tapahtumiin tai tilaisuuksiin.

Vauvaesitysten maksimiyleisömäärä on noin 30 henkeä, vauvat mukaan lukien. Liput ja lisätiedot osoitteesta verkkokauppa.salo.fi. Vauvaperjantaiden lipun hinta on 10 euroa (vauva+vanhempi) ja esityksiin käy myös pääkirjastolta lainattavissa Näkkäri-kortti, jolla pääsee esityksiin kaksi henkilöä maksutta sisään.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: