Someron Säästöpankki rekrytoi ja laajenee uusille alueille – Yrityskonttori muuttaa Koskisen kulmaan

Someron Säästöpankin Tuukka Alanko, Joni Rintamaa ja Petteri Elo tutustumassa lokakuussa avattaviin Koskisen kulman yrityskonttorin tiloihin.

Somerolta pankkimaailman kartalle ponnistanut Someron Säästöpankki jatkaa jo pidempään jatkunutta laajenemistaan uusille alueille.
-Pankki laajentaa toimintaansa Turun, Loimaan ja Haminan seuduille, ja neuvottelee parhaillaan uusista toimitiloista Kotkassa rekrytoiden samalla uutta henkilökuntaa. Pankin juuret ja pääkonttori sijaitsevat Somerolla, joten tärkeää on muistaa, että teemme kasvua myös paikallisesti Salossa ja Somerolla emmekä vain laajene uusille alueille, pankinjohtaja Joni Rintamaa kertoo.

Alkuvuoden luvut kertovat kasvusta, ja pankki on saanut muun muassa yli 1 300 uutta asiakasta.
-Asiakkaat luottavat tapaamme toimia. Someron Säästöpankissa käytiin alkuvuoden aikana ennätysmäärä asiakasneuvotteluja, joka kertoo siitä, että pankin asiakaspalvelu toimii. Lähes kaikki asiakkaat valitsevat henkilökohtaisen käynnin konttorilla etäyhteyden sijaan. Henkilökohtainen palvelu kiinnostaa ja Someron Säästöpankki myönsikin alkuvuonna enemmän uusia asuntoluottoja, kuin viime vuonna vastaavana aikana, rahoituspäällikkö Tuukka Alanko kertoo.

Kasvun takia Someron Säästöpankin Salon konttorin henkilökunta ei enää mahdu Salon Turuntien konttorin nykyisiin tiloihin.
-Pankki avaa lokakuussa uuden yrityskonttorin Saloon Koskisen Kulman kiinteistöön. Kiinteistössä on sijainnut aiemminkin pankki, joten muutto uusiin tiloihin on mutkaton. Samalla saamme lisätilaa Turuntie 1:sen konttorille henkilöasiakkaiden neuvotteluille ja uudelle henkilökunnalle. Pankin tavoite on löytää Salon keskustasta tilaratkaisu, joka mahdollistaa pankin koko toiminnan saman katon alla, mutta tämä on toimiva ratkaisu tällä erää, yritysasiakkaiden parissa työskentelevät rahoituspäällikkö Petteri Elo kertoo.

Someron Säästöpankin alkuvuoden liikevoitto nousi 3,8 miljoonaan euroon. Tulosta rasittivat alkuvuoden sijoitustoiminnan huono markkinakehitys sekä kulujen kasvu ja paransi muun muassa korkokatteen ja palkkiotuottojen kasvu.

Someron Säästöpankin Tuukka Alanko on luottavainen tulevaisuuden suhteen, vaikka maailmantilanne ja muun muassa energian hinnannousu mietityttävätkin.
-Jos olisi vuosi sitten kysytty, missä tilanteessa olemme tänä kesänä, niin ennustaminen olisi ollut vaikeaa. Samalla kun pörssikurssit laskevat, inflaatio ja Euribor-korot lähtivät nousuun. Inflaation ja korkotason vaikutusta omaan talouteen on hyvä pohtia, ja varautua mahdollisiin hintojen nousuun. Tarvittaessa taloudellista tilannetta kannattaa käydä läpi pankin asiantuntijoiden kanssa ja ennakoida tulevaa hyvissä ajoin miettimällä lainaan lyhennysvapaita kuukausia tai lyhennyserän muutoksia, Alanko pohtii.

Turun, Loimaan ja Haminan konttorien auetessa Someron Säästöpankilla on 13 konttoria 12 kunnan alueella viidessä eri maakunnassa. Parhaillaan pankki toimii Salon, Perniön, Kemiönsaaren, Marttilan, Someron, Forssan, Urjalan, Akaan, Loviisan ja Kotkan toimialueella. Turun ja Loimaan konttorit aukeavat vuodenvaihteessa ja ensi vuonna konttori aukeaa Haminaan.

Laura Merivirta

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: