SSO teki hyvän taloudellisen tuloksen

Asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen, toimitusjohtaja Tapio Finér ja talousjohtaja Riitta-Leena Rossi ovat tyytyväisiä SSO:n viime vuoden tulokseen.

SSO-konserni kasvatti liikevaihtoaan ja paransi tulostaan vuonna 2021 edelliseen vuoteen verrattuna.

Konsernin liikevaihto kasvoi kolme prosenttia 470 miljoonaan euroon ja liiketulos 10 miljoonaan euroon, joka on 4,3 miljoonaa edellisvuotta enemmän.

Toimitusjohtaja Tapio Finérin mukaan päivittäistavarakauppa kehittyi edelleen hyvin, mutta prosentuaalisesti autokauppa (+25), liikennemyymälä- ja polttonestekauppa (+19) ja matkailu- ja ravitsemiskauppa (+20) tekivät suuremman nousun vuoteen 2020 verrattuna.
-Kotoilutrendi on ollut meille suotuisa ja näkyi positiivisena tuloskehityksenä. Vuonna 2021 investoimme lähes tuplasti 13,2 miljoonaa euroa verrattuna edelliseen vuoden 7,4 miljoonaan euroon. Tulosta voidaan pitää nyt toisena peräkkäisenä poikkeusvuotena erinomaisena onnistumisena, Finér sanoo.

SSO:n asiakasomistajat saivat bonuksen, maksutapaedun ja ylijäämänpalautuksen muodossa rahallista hyötyä viime vuonna 13,7 miljoonaa euroa, joka on vuodessa lähes 191 euroa per asiakasomistaja.

SSO on aloittanut uuden strategiatyön ja panostaa muuttuvan asiakaskäyttäytymisen tunnistamiseen. Asukasmäärien kehitys Salossa ja Lohjalla näyttää aiempaa paremmalta ja mökkiläiset ovat edelleen tärkeä asiakasryhmä.
-Haluamme olla aktiivisesti mukana kotiseutumme kehittämisessä. Toimintamme tukeva perusta on edelleen lähellä tuotetuissa palveluissa, mutta on tärkeää kehittää palveluita yksilöllisemmin esimerkiksi kehittämällä edelleen verkkokauppaa.

ABC Piihovi uudistettiin viime vuonna. Tänä vuonna Salossa uudistetaan Plazan S-market ja alkukesään mennessä myös Hermannin ja Suomusjärven Salet uudistuvat uuden konseptin mukaisiksi.
-Salet toimivat paikallisesti nopeana ostospaikkana ja ekologisuus otetaan huomioon vahvasti jo rakentamisvaiheessa uusissa rakennuksissamme. Pikakassat helpottavat asiointia ja panostamme myös tuoretuotteisiin.

Rajoitukset hillitsivät edelleen kaupankäyntiä, mutta kesän kotimaan matkailu piristi kaupankäyntiä ja siivitti esimerkiksi Original Sokos Hotel Rikalan historian parhaaseen tulokseen.
-Onnistuimme kääntämään sijaintimme suurkaupunkien kupeessa voitoksi ja ihmiset viihtyivät leppoisalla kotiseudullamme kesällä erityisen hyvin.

S-marketien Sinun toive -konseptin kautta toteutettiin viime vuonna yli 2 500 tuotetoivetta.

SSO sai viime vuonna Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen jo neljättä kertaa.

Mahdollisuus vaikuttaa lisää työn innostavuutta ja heijastuu suoraan asiakastyytyväisyyteen
-Haluamme ottaa henkilökuntaa entistä aktiivisemmin mukaan toimintamme kehittämiseen. Kulttuurimuutoksella haetaan pelirohkeutta tehdä paikallisesti parhaita ratkaisuja asiakkaan hyödyksi, Finér kertoo SSO:n Meidän juttu -nimellä kulkevasta hankkeesta.

SSO:n kesätyöhaku on parhaillaan käynnissä, Hakemuksia on tullut paljon ja niitä otetaan edelleen vastaan. Erityisesti 18 vuotta täyttäneiden hakemuksia toivotaan vielä lisää.
-SSO:n marketkauppaan ja liikennemyymälöihin on palkattu kolme valmentajaa, joiden päätyönä on perehdyttää uudet työntekijät ja myös kesätyöntekijät tehtäviinsä. Toivottavasti saamme tänäkin kesänä paljon uusia innostuneita tekijöitä joukkomme – meille kannattaa tulla.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: