SSO:n vaaleissa äänestettiin ennätysvilkkaasti

SSO:n edustajiston vaaleissa äänestys kävi ennätysvilkkaana.

Ääniä annettiin yhteensä 15 780, mikä on yli tuplasti enemmän kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2020 (6791 kpl). Äänestysprosentiksi muodostui 22,1 % kun se edellisellä kerralla 2020 oli 9,7 %. Edustajistolla on tärkeä tehtävä oman seutunsa äänitorvena huolehtia, että osuuskaupan palveluja ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

Uusi 50-jäseninen edustajisto toimii seuraavat neljä vuotta linkkinä asiakkaiden ja osuuskaupan välillä. Uusia jäseniä edustajistoon pääsi tällä kertaa 20 ja kaikkien valittujen keski-ikä on 54 vuotta. 

– Saimme mukavasti eri ikäisistä koostuvan edustajiston vaalimaan kotiseutunsa asioita seuraavan nelivuotiskauden ajaksi. On myös ilahduttavaa nähdä joukossa monta täysin uutta edustajiston jäsentä. Sähköinen äänestäminen oli mahdollista osuuskauppavaaleissa nyt toista kertaa, ja tämä varmasti on kasvattanut äänestysprosenttia – onhan esimerkiksi omalta kotisohvalta äänestäminen melko vaivaton tapa antaa äänensä, sanoo SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér. 

Äänestäneistä 56,5 prosenttia äänesti verkossa ja 43,5 prosenttia antoi äänensä postitse. Täydellinen lista valituista edustajista äänimäärineen löytyy osoitteesta sso.fi/vaalit

– Äänestysaktiivisuus kertoo siitä, että asiakkaat aidosti halusivat vaikuttaa siihen, kuka heidän toiveitaan ja ideoitaan vie eteenpäin ja kuka heitä edustaa. On hienoa lähteä nyt valitun edustajiston kanssa kehittämään osuuskaupan toimintaa ja tekemään omasta alueestamme parempaa paikkaa elää, kertoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Panu Ruoste tyytyväisenä. 

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: