Susijengi vainosi Liettuaa juhlaottelussaan

roope
Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen oli yksi Koripalloliiton juhlaottelun onnistujista.

Suomen Koripalloliiton tiedotteesta

Hallitseva EM-hopeamitalisti Liettua sai saalista vainunneen Susijengin kintereilleen maanantaina Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa. Liettua komensi kenttätapahtumia alusta loppuun, mutta joutui vilkuilemaan herkeämättä niskansa taakse matkallaan 81–90 (38–46)-voittoon. Susijengin saalistusta Helsingin Jäähallissa seurasi 7,368 katsojaa.
Susijengi ei jäänyt voivottelemaan aloitusviisikon tähtiensä Petteri Koposen ja Tuukka Kotin poissaoloa, vaan sopeutui Euroopan kenttien kärkikahinoissa vuosikausia viihtyneen Liettuan rytmiin pelin avausneljänneksen hakuvaiheen jälkeen.
Liettua johti toisen jakson alussa parhaimmillaan pisteissä 14–30, mutta joutui pelin edetessä puolustuskannalle, kun Susijengin raatava, repivä joukkuepuolustus alkoi vähitellen purra. Tuore Romanian mestari Gerald Lee junior kohahdutti juhlaottelun kotiyleisöä uunottamalla Liettuan Euroliiga-senttereitä avauspuoliskolla 13 pisteen edestä, ja tauolle lähdettäessä Suomi oli kaivautunut kahdeksan pisteen päähän.
Pelin jälkipuoliskolla joukkueet leikkivät kissaa ja hiirtä. Suomi löysi kolmannesta jaksosta alkaen kaukoheittojyvänsä ja nousi useaan otteeseen kahden heiton päähän, mutta toisessa päässä kenttää Liettua jauhoi vuosien kokemuksellaan palloa vapaisiin heittopaikkoihin ja rankaisi aina, kun Suomi oli puolustuksen rotaatioissaan edes aavistuksen myöhässä.
Susijengi piipahti 34 sekuntia ennen loppua kuuden pisteen päässä, mutta Liettuan voitto raavittiin pöytäkirjaan yhdeksän pisteen marginaalilla, 81–90 (38–46).
Yksittäisistä Susijengin pelaajista eniten huomiota osakseen keräsi joukkueen tuorein tulokas, 208-senttinen, 23-vuotias Cleveland Cavaliersin laitahyökkääjä Erik Murphy, joka marssi hallin siirtoparketille jo joukkueen aloitusviisikossa. Pelihaluja uhkunut Murphy osoitti jo alle viikon harjoitusjakson jälkeen olevansa maailmanluokan vahvistus joukkueelleen. ”Susi-Erkin” otteista paistoi peli-ilo ja -ilme, ja iso mies hemmotteli kotiyleisöään mm. näyttävällä spin movella sekä koritelineitä ravisuttaneella donkilla.
– Oli upeaa päästä tositoimiin kotiyleisön edessä. Pelaajat ja valmennusryhmä ovat helpottaneet työtäni niin kentällä kuin sen ulkopuolella. He ovat ottaneet minut avosylin vastaan. Rakastan tämän joukkueen kemiaa, Murphy kertaili tunnelmiaan.
– Olen jo paremmin sisällä järjestelmässä kuin tänne tullessani. Tulen vielä oppimaan lisää. Peli on hyvin erilaista – jokainen taso on omanlaisensa.
Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann huokui tyytyväisyyttä tulokkaansa esityksiin tämän ensimmäisessä maaottelussa.
– Erikin sopeutuminen tähän joukkueeseen on ollut hämmentävää jo pelkän neljän harjoituksen jälkeen. Viilattavaa on enää detaljiasioissa. Hänen hyökkäyspelaamisensa näytti, minkälaisesta pelaajasta on kysymys.
Murphy urakoi 21 peliminuutissa joukkueelleen yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa.
Jos debytantti-Murphy ja ilmiömäisen ensimmäisen puoliajan pelannut Lee varastivatkin esityksellään tiistaiaamun urheilusivujen pääotsikot, maanantain ottelusta silmään pistivät Susijengin avainpelaajien vahvat esitykset yksilötasolla.
Päävastuun joukkueen pelinjohdosta kantanut Teemu Rannikko oli joukkueen taipumaton selkäranka hyökkäyspäässä. ”Loimaan La Bomba” Mikko Koivisto löysi jyvänsä viimeisellä neljänneksellä ja kirvoitti hikikarpaloita liettualaisohimoille kolmella perättäisellä kolmosellaan. Oman osansa valokeilassa paistattelivat myös mm. Kimmo Muurinen (10/2), Shawn Huff (11/2) ja Sasu Salin (7/3).
Illan näyttävimmästä suorituksesta vastasi susikapteeni Hanno Möttölä (5/2), joka luuttusi suurella kourallaan liettualaiselohiiri Mindaugas Kuzminskasin donkkiyrityksen parkettiin neljännellä neljänneksellä.
– Meille tuli yksilötasolla onnistumisia, jotka pitivät meidät pelissä mukana. Kyllä meillä on kovia pelaajia, kun pystytään maailman huippuja vastaan tuollaisiin suorituksiin, Dettmann kehui.
– Joukkuepelaamisessa puolustuksessa on vielä tehtävää. Tärkeintä on, että pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja terveinä, kun lähdetään kisoihin.
Susijengi pelaa kesän toisen – ja samalla viimeisen – kotiottelunsa ensi viikon tiistaina, jolloin suomalaissaunaan astelee arvokisojen vakiokävijä Australia, jolla on riveissään mm. tuore NBA-mestari Aron Baynes sekä maailman kovimpiin nuoriin talentteihin kuuluva lennokas pelinrakentaja Danté Exum.

 

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: