Syöpäyhdistyksen Roosa-keräyksellä varoja Salon seudun paikallisosastolle

Ostamalla Roosa-nauhan salonseutulaisilta Roosa-tempauskerääjiltä, tuet paikallista syöpäpotilastoimintaa. Kerääjän tunnistaa pinkistä keräysliivistä sekä muista pinkin värisistä asusteista. Keräyksessä mukana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Salon Seudun Paikallisosaston sihteeri Siru Virpi (vas.), Roosa nauha -keräyksessä alusta saakka mukana ollut Terttu Ståhlberg sekä puheenjohtaja Katriina Mänty.

Mona Valkeasuo-Järvinen

Perinteeksi muodostunut Syöpäsäätiön Roosa nauha 2019 -keräys käynnistyi 24. syyskuuta. Salon seudulla keräyspäivät ovat loppuviikolla keskiviikko, perjantai ja lauantai. Keräyksellä edistetään naisten syöpien tutkimusta sekä vaikutetaan siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Naisten syöpiin eli rintasyöpään ja gynekologisiin syöpiin sairastuu Suomessa joka vuosi yli 6 500 naista.

Viime syksyllä Roosa nauha keräsi yli 2 miljoonaa euroa. Lahjoitusvarat siirtyvät eteenpäin tutkijoille apurahoiksi. Apurahoja myönnetään muun muassa rintasyövän ja munasarjasyövän tutkimukseen. Tutkimuksen lisäksi Roosa nauha -varoilla tuetaan sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavia neuvontapalveluita.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Salon Seudun Paikallisjaoston keräysvarat jäävät tänä vuonna omaan paikalliseen potilastoimintaan.
–Meillä on ollut jo kymmenien vuosien ajan rintasyöpään sairastuneiden keskusteluryhmä, jossa sairastuneet voivat purkaa tuntojaan koulutettujen ja vaitioloon sitoutuneiden vertaistukihenkilöiden ohjauksessa muiden sairastuneiden kanssa, yhdistyksestä kerrotaan.

Keräysvarat ovat myös yksi suurimpia tulonlähteitä paikallisjaoston toiminnalle, joka vertaistukitoiminnan lisäksi pitää avoinna palveluasemaa perjantaisin kello 10-12 Helsingintiellä Salo-Karinassa. Palveluasemalla syöpään sairastunut tai läheinen voi käydä pohtimassa syöpään liittyviä asioita kuten arjessa jaksamista, kuntoutusmahdollisuuksia sekä saada apua korvausten hakuun ja liittyä yhdistyksen jäseneksi. Hoito-ohjausta tai toimenpiteitä palveluasemalla ei tehdä, vaan ne kuuluvat sairaanhoidon piiriin.

Salon seudulla Roosa -tempauksen kerääjiä on tänä vuonna noin 30.
– Keräykseen rutinoitunut, talkoohenkinen ja sitoutunut, luettelee LSSY:n Salon Seudun Paikallisjaoston sihteeri Siru Virpi hyvän Roosa-tempauskerääjän ominaisuuksia.

Moni kerääjistä onkin ollut mukana alusta saakka, kun keräys toteutetaan nyt viidettä kertaa. Salossa Roosa-tempauskerääjiä löytyy Citymarketin ja Prisman auloista, Perniön S-Marketista ja K-Supermarketista sekä 25.9. Somerolla Lamminniemikodissa järjestettäviltä Hyvinvointimessuilta ja 28.9. klo 17 alkavassa Vilppaan koripallo-ottelussa Salohallissa. Roosa-nauhan hinta tänä vuonna on neljä euroa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: