Taimela vaatii enemmän työllisyysrahaa Varsinais-Suomeen

SDP:n kansanedustaja Katja Taimela ihmettelee Varsinais-Suomen vähäistä osuutta valtion kolmanteen lisätalousarvioon sisältyvistä työllisyysrahoista.
Työ- ja elinkeinoministeriö julkisti päätöksensä palkkatukeen ja starttirahaan tarkoitettujen rahojen alueellista jakautumisesta eilen. Yhteensä 20 miljoonan euron potista Varsinais-Suomen Ely-keskukselle myönnettiin vain 800 000 euroa. Esimerkiksi Pirkanmaa saa samasta potista 2,7 miljoonaa ja Uusimaa 9 miljoonaa euroa.
– Hallituksen lisätalousarviolla myöntämä lisäraha on jo lähtökohtaisesti aivan liian pieni. Varsinais-Suomen ELY-keskukselle myönnetty raha on käsittämättömän mitätön summa. Todellinen tarve alueellamme olisi ollut nyt yli 50 miljoonaa euroa.
Kun määrärahaa on rajatusti, aletaan puhua kriteereistä eli kenelle palkkatukea myönnetään. Käytännössä tilanteessa ajetaan vastakkain pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria.
Työllistämisrahojen puute haittaa myös alueen kuntia, joiden sakkomaksut työttömistä lisääntyvät kovalla tahdilla. Samaan aikaan kunnilla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa tilanteeseen, kun työllistämisrahat on loppu. Tämä on kestämätön yhtälö.
TEM viittaa päätöksessään rahojen jakamisesta myöhemmin tulevaan määrärahaan, josta osa tulee Euroopan globalisaatiorahastolta.
Tuleva rahoitus tulee koskemaan vain Microsoftilta irtisanottuja ja panostus kohdentuu mm. heidän kouluttamiseensa, mikä on sinänsä hyvä asia, mutta rahaa tarvittaisiin kipeästi muidenkin työllistämiseen.
– Nyt tarvitaan vahvaa alueellista yhteistyötä, jotta kykenemme saamaan resurssit ja työkalut hankalan tilanteen selättämiseen, Taimela painottaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: