Taiteiden Yässä hengästyttävä kattaus salolaista kulttuuria

Torstaina 6. syyskuuta vietettävästä Taiteiden Yästä on muotoutumassa salolaisittain komea kulttuuricocktail. Tarjolla on ainakin teatteria, musiikkia, kirjallisuutta, kuvataidetta ja hyvää ruokaa; todellinen sekametelisoppa, jonka resepti muotoutuu torstaihin asti ja varmasti vielä illan aikana.
Tapahtuman alkuunpanijana toimiva EtnoSalo kertoo, että Taiteiden Yä on tarkoitettu ihan kaikille.
– Tavoitteenamme on tehdä Salon ydinkeskustaan monipuolinen salolaisten näköinen kulttuuritapahtuma. Mukaan on kutsuttu kaikki kulttuuritoimijat ja muut asiasta kiinnostuneet, EtnoSalosta kerrotaan.
Kuten asiaan kuuluu, taiteiden Yä alkaa etkoilla ja päättyy jatkoilla. Hyvin suunnittelemalla ehtii tutustua mahdollisimman moneen mielenkiintoiseen kohteeseen. Mutta yhtä hyvä vaihtoehto on edetä fiiliksen mukaan – tai pysyä paikallaan. Tapahtuman valmistelua läheltä seurannut Salonjokilaakso antaa Taiteiden Yähön lähteville hyvän vinkin. Kävellen ja polkupyörällä ehtii joka paikkaan: autolla liikkuessa ilta menee parkkipaikkoja etsiessä
– Taiteiden Yän keskus on Salon torilla, jossa järjestetään muun muassa kaiken kansan yhteinen Jättipiknik, Sanna Jousi ja Liisa Käiväräinen kertovat.
Torialueelle nousee torstaiksi myyntikojuista koostuva kuja, josta voi ostella herkkuja paikanpäällä joko nautittavaksi tai mukaan.
– Voit koota lautasellesi monesta kojusta eri herkkuja tai valita yhden tietyn suosikin. Herkut voit nauttia pitkän pöydän ääressä ja samalla seurata lavan esityksiä tai tunnelmallisesti keitaan suojassa. Voit ottaa myös mukaan oman viltin ja pitää piknikkiä tykkipuistossa, Jättipiknikkiä ammattioppilaitoksen opiskelijoiden kanssa suunnitellut Jessica Blomberg kertoo.
Torin lavalla esiintyy iltapäivän ja illan aikana monta mielenkiintoista kokoonpanoa alkaen Leticiasta päätyen Geepisteeseen.

Lue koko artikkeli tuoreesta Salonjokilaaksosta: https://issuu.com/salonjokilaakso/docs/salonjokilaakaso_vko_36_2018/2

Taiteiden Yän ohjelmaa on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa suuri joukko salolaisia toimijoita.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: