Timo A. Aalto vuoden 2022 Salon Seppä

Vuoden 2022 Salon Sepäksi on valittu Timo A. Aalto. Aalto on valmistanut teatteritaiteen maisteriksi ja valosuunnittelijaksi vuonna 2013 Taideyliopistosta. Salon Seppä julkistettiin torstaina 9.6. klo 18 kesän ensimmäisellä iltatorilla.

Timo A. Aalto (s. 1973). Aalto on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi ja valosuunnittelijaksi vuonna 2013 Taideyliopistosta. Hän on tehnyt valosuunnittelua useisiin kymmeniin draamatuotantoihin. Merkittävimpänä töinään hän pitää Pauliina Saloniuksen ohjaamia Peer Gynt ja musikaali Jekyll & Hyde sekä musiikkinäytelmää Badding, Arto Lindholmin ohjaamana.

Valosuunnittelun lisäksi Aalto on tehnyt lavastuksia mm. Vuohensaaren kesäteatteriin (Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen, Äidinmaa, Myrskyluodon Maija), sekä valo- ja tekstiilitaidetta, jota hän on yhdessä Taija-Leena Jokilehdon kanssa tehnyt kolmena viime vuotena Teijon Kansallispuistoon. Jatkoa seuraa tulevana talvena tällä kertaa kuitenkin kaupungin keskustassa.

Oman työskentelyn lisäksi Aalto toimii esitys- ja teatteritekniikan opettajana Keski-Uudellamaalla
Keudassa. Opettajana hän pääsee jakamaan osaamistaan tulevaisuuden esitystekniikan osaajille.
Vaikka kaksi viimeistä vuotta ovat olleet alalle erittäin vaikeita, on Aallosta hienoa nähdä kasvavaa
osaamista ja innostusta tapahtuma-alaan. Uusista tekijöistä kasvaa motivoituneita esitystekniikan
ammattilaisia.

Salon Seppä on Kulttuurikumppanien ideoima, vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Pitkäjänteisen kulttuurityön tekijä Pertti Falkstedt sai ensimmäisen Salon Seppä -tunnustuksen vuonna 2020. Toisena Salon Seppänä palkittiin vuonna 2021 Salon iltatorien voimanainen Tarja Hiltunen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: