Todennäköisesti pakastetilli ei ollut syynä ruokamyrkytysoireisiin Salossa

Salon kaupunki kertoi viime viikon perjantaina tutkivansa ruokamyrkytysepäilyä kaupungin ruokailupaikoissa. Kaikki tutkimustulokset eivät ole vielä valmistuneet, mutta tillinäytetulosten perusteella ruokamyrkytyksen lähde ei olisi ruuan valmistuksessa käytetty ulkomainen pakastetilli.

Kaupunki käyttää ruuan valmistukseen pääsääntöisesti kotimaisia kasviksia. Pakasteet ja säilykkeet tulevat paikalliselta toimittajalta ja tuoreet juurekset, vihannekset ja hedelmät kilpailutetaan kerran kuussa puitesopimuksella kahden toimittajan välillä. Tällä puitesopimusjärjestelyllä on nimenomaan pyritty hankkimaan sesongin mukaisia tuotteita.

Paikallinen toimittaja hankkii sopimukseensa kuuluvat elintarvikkeet omilta alihankkijoiltaan, jotka hankkivat nyt kyseessä olevan pakastetillin edelleen ulkomailta. Suomalaista pakastetilliä ei ole saatavilla ammattikeittiöpakkauksina.

Kaupunki ei voi valitettavasti käyttää tuoretta kotimaista tilliä kuin koristetarkoituksiin, sillä kaupungin valmistuskeittiöissä ei ole elintarvikelainsäädännön edellyttämiä käsittelytiloja niin sanottujen multatuotteiden eli esikäsittelemättömien elintarvikkeiden käsittelyyn. Esikäsittely edellyttäisi myös lisää työvoimaa.

Salon kaupungin keskuskeittiö, valmistus- ja palvelukeittiöt käyttävät kaikki vuonna 2017 kilpailutettuja elintarviketoimittajia. Kaupungin elintarviketoimittajat tällä hetkellä ovat Atria Oy, Kespro Oy, Kimmon Vihannes Oy ja Verainen Oy.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: