Turun Konekeskus avaa suurmyymälän Saloon

Asko Vesamo, Jouni Oksanen ja Heikki Huotari kävivät alkuviikosta katsastamassa Saloon avattavan suurmyymälän tiloja

Turun Konekeskus avaa keväällä suurmyymälän Saloon.

Reilut kolme vuotta Konekeskuksen toimitusjohtajana työskennellyt somerolainen Jouni Oksanen kertoo, että karttakin kertoo Salon olevan hyvä paikka uudelle avaukselle.
-Meillä on täällä paljon tärkeitä maatalouden asiakkaita. Avaamalla suurmyymälän Saloon pääsemme lähemmäs heitä. 

Maatalouskoneiden maahantuontia ja myyntiä harjoittava Konekeskus on tehnyt 15 vuotta yhteistyötä IKH:n kanssa ja Turun Konekeskus valittiin vuonna 2021 IKH:n vuoden kumppanuusliikkeeksi.

Isojoen Konehalli Oy tunnetaan Salossa paitsi kattavasta työkalujen ja varaosien tuotevalikoimasta myös yhteistyöstä Korisliigaa johtavan Kauhajoen KarhuBasketin kanssa.
-Turun Konekeskus toimii Salossa IKH:n jälleenmyyjänä. Muita myymälässä olevia edustuksia ovat muun muassa Milwaukee, Hikoki, Honda ja Majava. Myymälään tulee myös kattava työvaateosasto, jossa myydään Helly Hansenin, Patronin, Mascotin ja Sievin tuotteita. Turun Konekeskus toimii Massey Ferguson maahantuojana ja palvelee 13 konemyyntipisteellä ympäri maata.

Aiemmin muun muassa SSO:n rauta- ja maatalouskaupan toimialajohtajana työskennellyt Oksanen jätti tammikuun lopussa toimitusjohtajan tehtävät seuraajalleen. Oksanen jatkaa yhtiössä liiketoimintajohtajana.
-Jouni on tehnyt hyvää työtä Konekeskuksella. Hän on tuonut meille uusia edustuksia ja ollut mahdollistamassa hyvää kasvuvauhtiamme. Olemme iloisia, että Jouni jatkaa vielä toimintamme tukemista, toimitusjohtajan tehtävät perheyrityksessä vastuulleen ottanut Huotari sanoo.

Uuden myymälän rekrytoinnit aloitetaan välittömästi.
-Salonseutulaiset asiakkaat ovat toivoneet meiltä myymälää Saloon. Haluamme palkata avattavaan myymälään paikallisia työntekijöitä, jotka tuntevat jo Salon alueen asiakkaiden tarpeet.

Turun Konekeskuksen Salon myymälän suurimmat asiakasryhmät löytyvät maataloudesta ja ammatikseen koneiden kanssa työskentelevistä yrityksistä. Myös kotitaloudet ja kesäasukkaat ovat kohderyhmää.
-Esimerkiksi Turun myymälässä mökkiläisiä näkyy joka kesä. Osassa mökeistä on kalustoa ihan traktoreista lähtien. Aina tehdään hiukan puuhommia ja tarvitaan moottorisahaa.

Salossa Meriniitty oli ykkösvaihtoehto uudelle myymälälle.
-Meriniitylle on hyvät yhteydet; tänne on helppo tulla. Tärkeää ovat myös hyvät tilat ja riittävän suuri parkkialue, johon pääsee niin kuorma-autolla, rekalla kuin traktorilla.

Suuret ulkotilat mahdollistavat myös koneiden nähtävillä pitämisen, Turun toimipisteen myymäläpäällikkö Asko Vesamo sanoo.
-Yksi syy Saloon tuloon on myös se, että alue selvästi piristynyt. Uskomme, että se kantaa jatkossakin.

Turun Konekeskus Oy on kasvattanut myyntiään vuosittain. Tammikuun lopussa päättyneen tilikauden numerot kertovat 67 miljoonan euron liikevaihdosta.

Konekeskus on erikoistunut työkoneiden ja traktoreiden maahantuontiin ja myyntiin.

Tuotevalikoimaan kuuluvat maataloudessa ja kiinteistönhoidossa käytettävät koneet, työkalut, varaosat ja pienkoneet.

Turun Konekeskus työllistää tällä hetkellä noin 60 henkeä.

Saloon avattavaan myymälään palkataan kymmenkunta työntekijää.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: