LP Viestille historiallinen voitto Mestareiden liigassa – katso video ottelun ratkaisuhetkestä

Salohallissa nähtiin yleisöönmenevää lentopalloa.

LP Viesti teki torstaina suomalaista lentopallohistoriaa ottamalla ensimmäisen naisten Mestarien liigan lohkovaiheen otteluvoiton.

LP Salon nimellä kansainvälisiä otteluja pelaava salolaisryhmää kaatoi Salohallissa Ranskan mestarin ASPTT Mulhousen 3-1 (25-19, 25-21, 18-25, 29-27) Iina Andrikopouloun päätettyä ottelun ässäsyöttöön neljännessä ottelupallossa.

Salolaisten päävalmentaja Tomi Lemminkäinen iloitsi hienosta saavutuksesta.
-Hieno voitto, oli meidän tavoite pelata tässä pelissä voitosta ja se saavutettiin. Pelattiin tasainen peli ja noustiin pahoistakin tilanteista erävoittoihin. Ehkä yksi kauden parhaimpia pelejä siinä mielessä, että meidän kaikki laiturit pystyivät tappamaan palloa.

LP Viestin pisteet ja passit jakautuivat tasaisesti ja ratkaisuvaiheessa nähtiin myös päävalmentajan toivomaa hyvää puolustuspeliä.
-Siinä vaiheessa kun erää ratkaistiin, pelattiin aika hyvää torjunta-puolustuspeliä.

Jessica Kosonen loisti tehoin 23/+18. Hän sai hyvää hyökkäystukea Iina Andrikopouloulta (20/+15) ja Elena Bechevalta (15/+5). Anna Czakan nappasi viisi torjuntaa.

Vasta 18-vuotias Saana Virtanen johti joukkuetta passipelillään mainiosti ja Netta Laaksonen takakenttää liberona. Jenni Jantunen oli tärkeä seitsikon seitsemän lenkki.

ASPTT Mulhousen tehonainen oli 23/+15 tehnyt kolumbialainen yleispelaaja Amanda Coneo. Keskipelaaja Silke Van Avermaet teki 17/+14.

ASPTT Mulhouse tuli Saloon viidellä ykkösjoukkueen pelaajalla ja neljä nuorella kakkosjoukkueen pelaajalla, sillä joukkueen ykkösryhmästä peräti seitsemän pelaajaa jäi kotiin koronaviruksen vuoksi.

Vahvasti esiintynyt Jessica Kosonen kertoi, että peliin valmistautuminen poikkesi hieman normaalista.

– Ei tiedetty ketä vastustajalla pelaa, mutta sitten kun nähtiin ketä heiltä tulivat, niin osattiin vähän varautua edellisestä pelistä. Meinasi mennä jännäksi lopussa, mutta tosi hyvä suoritus joukkueelta.

Mulhousen Amanda Coneo kiitteli joukkuettaan hyvästä taistelusta.
-Meillä oli nuoria pelaajia, jotka pelasivat hyvällä ilmeellä ja olen tosi onnellinen heidän puolestaan. Yritimme parastamme koko ajan. LP Salo ansaitsi voittonsa. He syöttivät hyvin ja pelasivat hyvin kokonaisuudessaankin. Olen onnellinen joukkueeni puolesta, koska saimme tämän mukavan kokemuksen nuorille pelaajille. Nyt meidän täytyy taas keskittyä jatkoon.

Valmentaja Francois Salvagni oli myös tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
-Kuten kaikki tietävät, seitsemällä pelaajallamme on korona, joten tulimme tänne alle 17-vuotiaiden joukkueen plus neljän ammattilaispelaajan voimin. Mielestäni pelaajat reagoivat oikein: he taistelivat.
-Pelasimme sydämellä ja tunteella. Oli tosi hyvä ottelu. Lopussa yksi pallo olisi voinut muuttaa koko ottelun ja olisimme voineet pelata viisi erää. LP Salo pelasi hyvän ottelun.

LP Salo pelaa viimeisen lohkovaiheen kamppailunsa 15. helmikuuta Salohallissa. Vastustajaksi saapuu Italian liigaa johtava Vero Volley Monza.

LP Salo taisteli historiallisen voiton Mestareiden liigassa ranskalaisesta Mulhousesta.
Iina Andrikopoulou syötti ottelun ratkaisupisteen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: