Unelmien koti Perniössä
toi tilaa taiteelle

Anne Mustajärvi kertoo teostensa syntyvän täysin intuitiolla ja luonnon tuella.

Vapaataiteilija ja Vedic Art -opettaja Anne Mustajärven iso unelma toteutui, kun hän löysi kodin meren läheisyydestä Perniön Krailasta, jossa on tilaa sekä maalata että pitää taidenäyttely.
-Se oli eräs elokuinen päivä kun olin viimeistelemässä “Näetkö minut” nimistä maalaustani. Epätoivoisena tiuskin ettei minulla ole kunnolla tilaa maalata. En voinut viedä maalausta uloskaan kun oli sen verran huono ilma. Siinä frustraation myllerryksessä mieheni huudahti: ”Taisin löytää meille kodin!” johon vastasin etten nyt ehdi taloja katselemaan kun teen töitä maalauksen parissa. Kunnes kuulin nuo taikasanat: “Krailassa, meren äärellä” Ei siihen muuta tarvittu. Tiesin heti että se olisi tuleva kotimme. Olin sitä jo ehtinyt pyytää, kertoo Anne.

Perniöstä, Hangon, Helsingin ja Tornion kautta kuljettu ympyrä sulkeutui, sillä perniöläinen Anne on pikku tyttönä ollut jo mummin apulaisena kesäkodissa Krailassa.

Kodin seiniä koristavat teokset ovat pääosin veda-menetelmällä maalattu.
-Teokset syntyvät täysin intuitiolla ja luonnon tuella, joten niiden tekotapa ja tekniikat ovat hyvinkin erilaisia. Jotkut maalaukset ovat teknisesti hyvin yksinkertaisia, mutta niihin liittyy vahvaa symboliikkaa ja tarina, enkä kaikkien syntyä osaa edes selittää. Ne ovat kuin kuiskauksia äärettömästä. Maalausten sivutuotteena syntyy usein myös runoja ja valon kannustavia lauluja, Anne avaa.
-On ollut mahtava huomata kuinka elämässäni läpikäymät prosessit ovat siirtyneet maalauksiini. Syntyy teos ja sen myötä saan opastusta sen hetkiseen elämäntilanteeseeni. Aikaisemmin ajattelin teosteni sisältävän sanomaa vain itselleni, mutta olen huomannut että maalaukseni puhuttelevat myös muita. Tämä on kahdestoista oma näyttelyni mutta ensimmäinen täällä Krailassa, toteaa Anne.

Näyttely on auki 2.3 asti osoitteessa Kuivastontie 421, Perniö, arkisin klo 14-18 ja sunnuntaina 27.2 klo 12-15. Anne on itse paikalla kertomassa jokaisen teoksen synnystä ja kiinnostuneille myös tekniikasta sekä Vedic Art -kursseista. joita Anne myös järjestää.

Martina Vara

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: