Uusi ohjelma tuo helpotusta Wilma-viestittelyyn

Microsoft on julkaissut tänään Wilma-sovelluksen, joka helpottaa kodin ja koulun välistä yhteydenpitoa.

Myös Salon koululuissa käytössä oleva Wilma on www-liittymä, jossa opettajat, oppilaat ja heidän huoltajansa voivat kommunikoida keskenään.

Microsoftin ja ohjelmistotalo StarSoftin julkaisema sovellus on tehty Windows 8 –alustalle.  Automaattinen sisäänkirjautuminen, viesti-ilmoitukset sekä mahdollisuus usean oppilaan Wilma-tunnusten yhtäaikaiseen tarkasteluun tekevät Wilman Windows 8 -sovelluksesta näppärän ja helppokäyttöisen.

Wilmasta löytyvät muun muassa henkilötiedot, työ- ja lukujärjestykset, arvosanat sekä reissuvihkon virkaa toimittavat pikaviestit.

Microsoftin mukaan uusi sovellus nostaa Wilman käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle ja helpottaa järjestelmän käyttöä näytöllä huomattavasti.

– Huoltajat harmittelevat usein, kun tietoturvasyistä Wilman pikaviestejä ei voi saada suoraa sähköpostiin. Nyt, Wilma-sovelluksen avulla, käyttäjä saa uudesta viestistä heti ilmoituksen sovelluksen ruutuun ja sen voi lukea välittömästi yhdellä klikkauksella. Tämä on hyödyllinen ominaisuus kaikille Wilma-käyttäjäryhmille, StarSoftin kehityspäällikkö Juha Engman kertoo. – Wilman mobiilipuolen kehittämisestä on esitetty toiveita jo jonkin aikaa. Microsoftin osoittaman kiinnostuksen ja neuvojen ansiosta ensimmäinen sovellus tehtiin Windows-alustalle.

Yksi uuden Wilma-sovelluksen merkittävimmistä ominaisuuksista on se, että sen kautta voi nähdä kerralla usean eri kunnan tai oppilaitoksen Wilma-tunnukset. Näin huoltaja voi seurata eri kunnissa tai oppilaitoksissa opiskelevien lastensa asioita yhdessä paikassa. Tämä ei Wilman selainversiossa ole mahdollista.

Lisäksi sovellus ilmoittaa uusista viesteistä ja tuntimerkinnöistä reaaliajassa tietokoneen tai tabletin aloitusnäytöllä, joten Wilmaa ei enää tarvitse mennä erikseen tarkistamaan. Sovelluksen käyttö on vaivatonta niin tabletin kosketusnäytöllä kuin perinteisesti hiirelläkin.

– Sovelluksen suunnittelussa käyttäjälähtöisyys on kaiken a ja o. Sovelluksen pitää olla helppo ja nopea käyttää, jotta se tuo arkeen aitoa lisäarvoa. Wilman Windows 8 sovelluksessa tämä näkyy joka ominaisuudessa – pelkästään se, että sovelluksen kautta palveluun ei tarvitse joka kerta kirjautua manuaalisesti, parantaa huomattavasti käyttökokemusta tietoturvasta tinkimättä, Suomen Windows-kehittäjäekosysteemistä vastaava Jukka Wallasvaara toteaa.

Wilmasta on tekeillä myös Windows Phone -sovellus, joka tulee saataville Windows Phone -kauppaan vuoden 2014 alkupuolella.

Wilman Windows 8 -sovellus löytyy Windows-kaupasta. http://apps.microsoft.com/windows/app/wilma/5b992c94-4551-487e-863b3568a65d8ab6.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: