Seija myrsky teki tuhojaan yön aikana, myös Salossa sähkökatkoja

Viime yönä Salon seudulle saapunut Seija-myrsky on katkonut sähköjä ja aiheuttanut aineellisia vahinkoja eri puolilla maata.

Salossa sähkökatkoja on ollut Ainakin Alhaisissa ja Perniössä ongelmia on matkapuhelinverkon kanssa. Sähköttömiä asiakkaita oli aamulla puoli seitsemän aikaan noin 40 000 Etelä-Suomessa, 86 000 Lounais-Suomessa ja Satakunnassa sekä 5800 Länsi-Suomessa.

– Asentajamme ovat tehneet työtä läpi yön vikojen korjaamiseksi. Olosuhteet ovat vaikeat; ulkona on pimeää ja tiet ovat monessa paikassa kulkukelvottomia, mikä vaikeuttaa vikojen korjaamista. Maastossa työskentelee tällä hetkellä noin 370 asentajaa ja työnjohtajaa palauttaakseen sähköt asiakkaillemme niin pian kuin mahdollista.  Myrskytuhot ovat niin suuret, että vikojen korjaaminen voi kestää päiviä. Paras tilanne on Etelä-Pohjanmaalla, jossa saamme palautettua sähköt suurimmalle osalle asiakkaistamme tämän päivän aikana ”, arvioi käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist Fortum Sähkönsiirrosta.

Päivän valjettua, heti lentosään salliessa, Fortum aloittaa helikopteritarkastuslennot kuuden helikopterin voimin. Niiden avulla paikannetaan myrskyn vaurioittamia puita sähkölinjojen läheisyydestä ja sähköverkon tuhoja. Tämä nopeutta linjoille kaatuneiden puiden paikantamista, jonka jälkeen pääsemme korjaaman sähköverkon vaurioita.

– Sähkölinjoille kaatuneita puita saavat turvallisuussyistä poistaa vain sähköalan ammattilaiset. Myös maahan pudonneet sähköjohdot ovat vaarallisia ja niistä pitää pysyä vähintään 20 metrin päässä,” Dahlqvist muistuttaa.

Varsinais-Suomen Pelastuslaitos raivaa myrskyn aiheuttamia vahinkoja koko maakunnan alueella. Päivystävä päällikön Torbjörn Lindströmin mukaan aamulla puoli kuuden aikaan 35 pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien yksikköä oli kiinni erilaisissa tehtävissä.
– Kova tuuli on kaatanut useita puita ja irrottanut kattoja. Tähän mennessä on suoritettu 68 tehtävää joista 53 myrskyn aiheuttamia, Lindström kertoo.

Pelastuslaitos kehottaa aamun tiedotteessaan ihmisiä välttämään ulkona liikkumista. Tuulen mukana saattaa kulkeutua esineitä.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: