Uusilla rajoituksilla halutaan estää epidemian leviämistä Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen uusista toimista kerrottiin tiistaina tiedotustilaisuudessa, jota seurattiin Salonjokilaaksossa verkon välityksellä.

Varsinais-Suomen koronatilanne on heikentynyt ja maakunta on siirtynyt lähemmäs pandemian leviämisvaihetta. Salon kaupunki on päättänyt tiistaina kaupunkikohtaisista toimenpiteistä annettujen suositusten pohjalta. 
Uudet toimet ovat pääsääntöisesti voimassa tämän viikon torstaista aatonaattoon saakka eli ajalla 3. -23.12.2020.
Käytännössä Salon kaupunki sulkee sisäliikuntatilat yli 20-vuotiailta. Sitä nuoremmat saavat harrastaa, jos turvavälit kyetään pitämään kaikessa harjoittelussa. Näin esimerkiksi kamppailulajien harrastaminen tai joukkuepelien pelaaminen lähikontaktein ei ole sallittua.
Yli 20-vuotiailta sisäliikuntapaikat kuten uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit suljetaan. Samoin suljetaan liikuntapalvelujen hallinnoimat uimarantojen saunat (avantouinti) eikä esimerkiksi yleisöluisteluja tai perheiden peuhuja järjestetä.
Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.
Ulko-olosuhteita voi hyödyntää kaikessa harjoittelussa, mutta ulkoliikuntapaikkojen pukutilat ovat suljettuja yli 19-vuotiailta.
Liikuntapalvelujen järjestämä ohjattu liikuntatoiminta päättyy muilta osin paitsi lasten uimakoulujen osalta.
Kirjastot tarjoavat ajalla torstaista alkaen rajattua palvelua nykyisten palveluaikojen puitteissa. Kirjastojen omatoimipalvelu ei ole käytössä. Rajatun palvelun aikana kirjastoissa voi asioida kaikkia koronasuosituksia noudattaen pikaisesti esimerkiksi palauttamassa aineistoa tai käyttämässä tietokonetta.
Nuorisotilat pidetään auki ja tiloissa toimitaan koronasuositukset huomioiden. Kaikille yläkoululaisille ja sitä vanhemmille suositellaan maskin käyttöä nuorisotiloissa.
Salon lukiot siirtyvät etäopetukseen syyslukukauden loppuun asti. Salon seudun ammattiopisto siirtyy etäopetukseen lukuun ottamatta välttämätöntä lähiopetusta.
Perusopetus ja varhaiskasvatus jatkavat toimintaansa ns normaalisti. Henkilökunnalle suositellaan kasvomaskien tai vaihtoehtoisesti kokokasvovisiirin käyttöä. Myös yläkoulujen oppilaille suositellaan maskien käyttöä. Koulut jakavat maskit oppilaille.
Kansalaisopiston kurssit lapsille ja nuorille jatkuvat lähiopetuksena syyslukukauden loppuun asti. Aikuisten kursseilla viimeiset lähiopetukset järjestetään perjantaina. Sen jälkeen kurssit jatkuvat loppuun etäopetuksena, mikäli kurssikuvauksessa on näin mainittu.
Musiikkiopisto siirtyy ensi viikosta alkaen etäopetukseen normaalin lukujärjestyksen mukaisesti. Oppilasillat ja niiden suoratoisto peruutetaan loppuvuoden osalta.
Lisäksi alueellinen työryhmä on antanut yleisiä kaikkia kuntalaisia ja toimijoita koskevia suosituksia, joiden mukaan sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat.
Tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ja muihin leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Varsinais-Suomeen tulee välttää.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: