Valmetin akkutehdas käynnistyi Salossa

Akkujen tuotanto on käynnistynyt Valmet Automotiven Salon tehtaalla.

Valmet Automotive on käynnistänyt tänään autoteollisuuden käyttöön tarkoitettujen akkujen tuotannon Salossa. Tänään Salossa valmistuneet akut ovat ensimmäisiä asiakastoimitukseen meneviä akkupaketteja.

– Salon akkutehdasprojekti on erinomainen esimerkki Valmet Automotiven kyvystä vastata asiakastarpeisiin nopeasti ja laadukkaasti. Se on myös osoitus vahvasta sitoutumisestamme strategiaan, jonka keskiössä on tulevaisuuden sähköinen liikenne, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald
Akkutehtaan valmistuskapasiteetin käyttöastetta nostetaan nopeasti, ja tuotantomäärät kasvavat kunnes suunnitelmien mukainen tuotantotaso saavutetaan ensi vuoden alkupuolella.

Salon akkutehdasprojekti on edennyt erittäin nopeasti, sillä matkapuhelinvalmistukseen käytettyjen tilojen muutostyö akkujen kokoonpanon tarpeisiin alkoi toukokuussa 2019. Mittavissa muutostöissä on muun muassa vahvistettu tuotantotilan lattiaa, rakennettu logistiikalle uudet tilat ja rakennettu tuotantolinjat akkuvalmistusta varten.

Torstaina käynnistynyt Valmet Automotiven Salon akkutehdas jatkaa edelleen uuden työvoiman palkkaamista. Työntekijämäärän arvioidaan nousevan ensi vuoden aikana yli 300:een henkilöön.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: