Viihdelaulajat, Virtuoso ja Provinssi yhteistyöhön

Roope Pelo on monessa mukana Kohta saapuu kesäyö -konsertissa.

Salon Viihdelaulajat, Teatteriyhdistys Vinssi ja Lauluyhtye Virtuoso järjestävät yhteistyössä Kohta saapuu kesäyö -konsertin.

Sunnuntaina 16. huhtikuuta Provinssin päälavalla järjestettävä konsertti on jo loppuunmyyty, mikä on aikamoinen osoitus yhteistyön hedelmistä ennen ensimmäistä tapahtumaa.

Viihdelaulajien puheenjohtaja Mia Blomqvist kertoo, että yhteistyökuvio alkoi viime syksynä, kun Viihdelaulajat sopi Teatteriyhdistys Vinssin ja Lauluyhtye Virtuoson kanssa yhteisen konsertin toteuttamisesta.

Teatteriyhdistys Vinssiä eli tutummin Provinssia ja Viihdelaulajia on jo usean vuoden ajan yhdistänyt teatteria harrastavat kuorolaiset.

– Vähitellen kypsyi ajatus yhteistyön uudenlaisista mahdollisuuksista. Musiikin tulkinnassa tarvitaan myös näyttämöllisiä taitoja ja sitä osaamista on viime vuosina kehitetty laulajien keskuudessa. Teatteri Provinssin näyttämö tarjoaa myös erilaisia keinoja visualisoida konserttia, Blomqvist sanoo.

Viihdelaulajia ja Virtuosoa yhdistävä tekijä on kuoroa 11 vuotta johtanut Roope Pelo, jolla on iso rooli konsertin valmistumisessa. Kuoron johtamisen lisäksi Pelo laulaa Virtuosossa ja valmentaa nelihenkisen bändin säestämään koko konsertin. 

Bändi koostuu Pelon luottosoittajista, joiden kanssa hän on tehnyt vuosia yhteistyötä.

Bändissä soittavat Juha Vuoristo, piano, Janne Kuusinen, harmonikka, Topias Heikkinen, basso ja Heikki Laaksonen, rummut.

Lauluyhtye Virtuoso koostuu musiikin ammattilaisista.

– Kuorolle mahdollisuus tehdä yhteistyötä ammattilaisten kanssa on upeaa, kuoron hallituksen jäsen Jukka Jakobsson sanoo tapahtuman tiedotteessa.

Virtuosossa laulavat tenori Roope Pelon lisäksi tenori Juhana Suninen ja baritonit Riku Pelo ja Topi Lehtomäki. Riku Pelo on tehnyt konserttiin myös kuorosovituksen.

– Viihdelaulajille harrastus tarjoaa haasteita, sosiaalisia suhteita, uuden oppimisen iloa ja onnistumisen kokemuksia, kuoroa johtava Pelo sanoo

– On aivan upeaa, että yleisö uskaltautuu taas kulttuurin ja elämyksien pariin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: