Vilpas heitti Kouvot kumoon

Vilpura kouvot
Vilpas onnistui jälleen hienosti Salohallissa. Kouvojen ykkösmies Ville Kaunisto joutuu seuraamaan katseella Cavell Jonhsonin korintekoa.

Salon Vilpas jatkaa hienoja otteitaan Korisliigassa.
Edelliskierroksella Kotkassa nähty sukellus unohtui loppiaisena Salohallissa, kun kotijoukkue nappasi tyylikkäästi sarjapisteet Kouvolan Kouvojen kustannuksella lukemin 81-73.
Vilpas heitti 12 onnistunutta kolmeen pisteen koria, joista joukkueen pisteykkönen Austin Dufault (24/1) neljä. Dufault upotti kaikki kolmen pisteen heittoaan; senkin, joka ei Kouvojen valmentajan Jyri Lehtosen mukaan koskaan edes käynyt edes korirenkaan yläpuolella.
Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki joukkueineen on oppinut voittamaan pelejä; eilen Kouvojen neljännen erän lyhyt kiri sai vain hetkeksi Vilppaan rytmin sekaisin.
Tupamäen mukaan Vilpas ei erityisesti lähtenyt hakemaan kaukoheittoja, mutta Kouvojen taktiikka toi siihen tilaisuuksia.
– Kouvoilla on ulottuvia pelaajia ja se suojelee hyvin omaan koriaan. Tänään osuttiin, ei siinä sen ihmeellisempää, rauhallisen oloinen Tupamäki sanoi.
Vilppaan pelinrakentelu on vahvasti Doug Wigginsin (15/5) harteilla. Vaikka miehen vähäiset lepominuutit näkyivät  Vilppaan hyökkäyspelaamisen vaikeutumisena, Tupamäki peluutti järkevästi koko kentällä käynyttä kahdeksikkoaan.
Puolustuspään muutamat nukahdukset näkyivät heti Kouvojen ”helppoina” koreina, mutta muuten jälleen kerran energinen suoritus koko joukkueelta.
Okko Järvi ja Ilmari Kallio tekivät 10 pistettä mieheen. Juho Nenonen (9/5), Moneya Pratt (5/7) ja Cavell Johnson (8/5) onnistuvat mukavasti ja myös Ville Hänninen selviytyi vaikeista vaihtominuuteistaan kunnialla parista menetyksestä huolimatta.
Keskiviikkona Salohalliin ja Vilppaan fanien eteen saapunut Kouvot oli valmistautunut Varsinais-Suomen retkeensä paremmin kuin yksikään joukkue tähän asti. Kouvojen staffi kävi nimittäin viemässä Vilppaan faniryhmälle tuliaisiksi Kouvolan Lakua – kuuluisaa kymenlaaksolaista herkkua.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: