Vilpas kaatoi BC Nokian

Vilppaan sentteri DeAndre Dishman oli BC Nokiaa vastaan hyvässä vireessä.

Pekka Mäenpää

Salon Vilpas avasi Korisliigan ylemmän jatkosarjan voittamalla sarjakakkosen BC Nokian Salohallissa lukemin 82-72 reilun tuhannen silmäparin todistaessa tapahtunutta.

Salon lukion perjantaisten Wanhojen tanssin alta jo torstaina pelattu koripallo-ottelu oli ehkä yllättäen koko ajan Vilppaan hanskassa. Sen totesi myös lisää itsevarmuutta koko joukkueen tavoin saanut päävalmentaja Jussi Savolainen, jonka mukaan Vilpas oli koko pelin ajan parempi joukkue.
– Jos pidetään BC Nokia 72 pisteessä, täytyy olla tyytyväinen. Molemmilta ei niin viimeistelty tapahtuma, mutta meidän pakki oli tänään paikallaan.

Savolaisen mukaan joukkue kävi läpi siirtymäpuolustusta läpi koko viikon ajan ja se toimi Nokiaa vastaan.
Katsomossa ja televisiokuvassa näytti siltä, että BC Nokia haki valtavan,määrän hyökkäyslevypalloja varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Niin oli miltä näytti,  mutta kun BC Nokia suti välillä kolmekin peräkkäistä heittoa ohi, se osoitti myös Vilppaan puolustuksen sitkeyden.
– Positiivista oli, että vaikka kaveri haki ensimmäisellä puoliajalla 15 hyökkäyslevyriä, se teki niistä vain kahdeksan pinnaa, totesi myös Savolainen.

Yksi voiton avain oli se, että BC Nokia teki tilastojen mukaan vain kaksi pistettä nopeista hyökkäyksistä.
Hyvin puolustanut mutta virhevaikeuksiin joutunut Juho Nenonen (11/6) kertoi faniryhmän tanssitusten jälkeen olevansa tyytyväinen joukkueensa otteisiin.
– Yksi kauden ehjimmistä 40 minuuttisista. Silloinkin kun kaveri tuli ohi, vedettiin aika monta lay-upia ohi.

Vilpas ei antanut periksi hetkeksikään, vaikka kolmannessa erässä Salonjokilaakson toimittajalle ehdittiin katsomossa jo monenlaista kommentoida.
– Isossa kuvassa kiva nähdä, että joukkue kasvaa koko ajan. Hustlataan loppuun asti eikä kukaan lopeta kesken, Nenonen sanoi pelin jälkeisessä pressissä suomentamatta hustlata-verbiä sen tarkemmin.

Mikko Koivisto omalla paikallaan Salohallin kolmen pisteen viivan takana.

Vilppaan parhaana palkittiin Jamison Overton (17/8), joka esitti kaiken muun ohjelman lisäksi jälleen myös pari hienoa torjuntaa. Erittäin tärkeä mies oli myös sentteri DeAndre Dishman, joka otti ratkaisuhetkillä kovia suorituksia: ajo vapaaheittoviivan kulmasta korille ja viileä viimeistely; yksi vastaan yksi sentteripakitus ja puolittainen hook-heitto pussin pohjalle. Illan kruunasi kaaren päästä sukkaan sujahtanut kolmen pisteen heitto hyökkäysajan päätössekunnilla.


Tyree Eady (7/3) heitti liian vähän mutta onneksi laittoi palloa lopussa ilmaan onnistuneesti. Yli 35 minuuttia kentällä ollut kapteeni Mikko Koivisto (13/1) pelasi tutun varmasti, samat minuutit kellottanut takamies Tavon King (9/3) oli jälleen kerran energinen ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Kun Luukas Vaara (3/7) opettelee hyökkäyspäässä pallon kanssa pari omaa liikettä, mies on parissa vuodessa kova luu kotimaan liigassa. Riku Laine (6/4) hoiti tonttinsa vahvasti, vaikka joutui vääntämään aina välillä reilusti itseään pidempiä vastustajia vastaan.

Nokian Kahron Ross (19/8) ja Tucker Richardson (17/8) tekivät sen mitä heitä odotettiin, muta tällä kertaa apuja ei tullut muilta tarpeeksi.

Tavon King ja Luukas Vaara pelasivat kovaa isokokoista BC Nokiaa vastaan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: