Vilpas kaatoi huippupelillä Pyrinnön

Mikko Koivisto oli elementissään Pyrintöä vastaan.

Salon Vilppaan Korisliigamiehistö tarjosi kotiyleisölle nautittavaa katseltavaa keskiviikkona Salohallissa.
Vilpas löylytti Tampereen Pyrintöä aggressiivisen puolustamisen ja mainion heittopäivän lopputuloksena lukemin 112-74. Vilpas syötteli Pyrinnön kovan paikkapuolustuksen palasiksi ja viimeisteli kaaren takaa sillä tarkkuudella, että tamperelaisten peli oli menetetty jo ensimmäisen kaksikymppisen aikana.
Kuten Korisliigankin yhteenvedossa todetaan, ottelun sävelet olivat selvät alusta lähtien.
Vilppaan tahtipuikkoa heiluttavaksi maestroksi valikoitui Mikko Koivisto, joka upotti 21 pistettä osuen kaaren takaa huikeat seitsemän kertaa yhdeksästä. Kahden pisteen yrityksen Koivisto pisti ilmaan tasan kerran, mutta se meni ohi. Pelkkää heittelyä ei hänen iltansa kuitenkaan ollut, sillä pisteiden lisäksi hän antoi ottelun ennätykseksi jääneet kuusi koriin johtanutta syöttöä.
Ottelussa Vilpas kokeili kaaren takaa kahdeksan miehen voimin peräti 36 kertaa ja kaikki yhdeksän pelaajaa pääsivät ottelussa pisteiden makuun.
Vilppaan vaihtopenkillä nähtiin valmentaja Sami Toiviaisen kauden tähän asti rennoin olemus ja miehellä oli jo naurussa pitelemistä Koivarin kuitattua ensimmäisen ohiheittonsa jäätävällä kakkossyötöllä samassa hyökkäyksessä.
– Olen tyytyväinen meidän puolustukseen. Stephensin ja Griffinin työ Gonzalvezia ja Lewista vastaan oli huikeaa ja he eivät päässeet yhtään mihinkään tänään. Hyökkäys oli aivan samannäköistä kuin eilisissä treeneissä, saatiin palloa sisään läheltä ja kaukaa. Hyökkäys toimi hyvin ja jätkät adaptoituivat hienosti erilaiseen vastustajaan, Toiviainen totesi ottelun jälkeen.
Varsinkin ottelun alussa kolmosia pommittaneen Mikko Koiviston kommentit olivat tyhjentävät.
– Hyvin upposi ja tänään tuli helpompia heittoja kuin yleensä. Oli tilaa ja aikaa heittää. Tänään osui seitsemän kolmosta ja oma ennätys taitaa olla kahdeksan. Piste-ennätys on ensimmäisestä liigapelistä, joten sen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä, Koivisto sanaili omalla vuorollaan.

Elias Eerikinharju esittelemässä torjuntataitojaan.

Vilpas jatkaa kotipelejä lauantaina Kauhajoen Karhua vastaan. Keskiviikkona Salohallissa ottelua seurasi 587 katsojaa. Lisää mahtuu. Ottelutilastot
https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5257459&season_id=119175&league_id=4

Ladarien Griffin ja alley-oop donkki.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: