Vilpas kohtaa Karhun Salohallissa lauantaina

vilpas-nettiinLauantai on pitkästä aikaa salolaisyleisölle Gameday.
Viimeiset kaksi peliään vieraskentällä pelannut Vilpas päättää kahden ja puolen viikon Salohallitauon kotiottelulla Kauhajoen Karhua vastaan. Vilpas on sarjassa kolmantena (7-4) ja kahden ottelun voittoputkessa oleva Karhu viidentenä (6-5). Mielenkiintoinen ilta siis tulossa ja toivottavasti paikalle saapuu myös bussillinen Karhufaneja pikkujoulun kunniaksi.

Vilppaalla on ottelussa selvästi revanssihenkeä, sillä juuri Karhu on aiheuttanut salolaisille kauden ainoan turpasaunan, kun se pyyhki Vilppaalla lattiaa lokakuun lopulla Kauhajoen liikuntahallilla. Loppunumerot 96-82 imartelevat Vilpasta, sillä se oli tosiasiassa täysin vastaantulija Pohjanmaalla.
– Olimme jäljessä koko ajan. Ei saatu peliä kulkemaan ja toiminta oli hidasta joka osa-alueella. Jäimme miettimään ratkaisuja ja lisäksi olimme pehmeitä, suomi päävalmentaja Joonas Iisalo omiaan Karhu-pelin jälkeen.
Vain Okko Järvellä (25) löytyi asennetta ja oikeanlaista energiaa haastaa Karhua ja joukkueena Vilpas hävisi levypallot 43-29.

Tuosta ottelusta molemmat joukkueet ovat hieman päivittäneet kokoonpanoaan. Vilpas vaihtoi Maurice Pearsonin Nate Bussiin ja Karhu vapautti Kevin Waren sopimuksestaan ja palkkasi tilalle keskiviikkona debytoineen Tate Unruhin. 193-senttinen heittäjä ei avauspelissään ollut vielä sinut Korisliigan menon kanssa. Peliaikaa kertyi 16:21, mutta tehot jäivät kahteen levypalloon ja kolmeen syöttöön. Nyt on saatu enemmän yhteistreeniä alle ja onkin mielenkiintoista nähdä, millaisen pelimiehen Sami Toiviainen ryhmäänsä hankki.
Karhun kausi on edennyt nousujohteisesti ja kahdesta viime pelistä on saaliina neljä sarjapistettä. Kotihallissa kaatui Kataja (+22) ja viimeksi keskiviikkona Kouvot (+7). Se kuvastaa hyvin Karhun kuluvaa kautta, sillä kuudesta kotipelistään se on voittanut peräti viisi. Vieraissa meno on ollut paljon kylmempää ja viidestä bussipelistä on saaliina vain yksi voitto. Kouvot kaatui Mansikka-aholla 87-95 marraskuun alussa.
– Teimme läpi pelin pieniä puolustusvirheitä. Kun saimme levypallot jäämään joukkueen haltuun ja pääsimme juoksemaan, se ratkaisi pelin meille. Varmaa on, että tällä puolustuspelillä ei lauantaina voittoa Salosta haeta, pohti Sami Toiviainen keskiviikon Kouvot-voiton jälkeen.
Karhun aloitusviisikko on elänyt vahvasti alkukauden ajan ja yksikään pelaaja ei ole aloittanut kaikkia pelejä. Kammeon Holsey (18.7/6.9) on ollut ykkönen pisteissä ja levypalloissa. Kaksinumeroisiin pisteisiin ovat yltäneet myös Austin Hollins (16.7) ja DeVaughn Washington (14.5).

Vilpas pääsee otteluun samalla kokoonpanolla kuin kahdessa viime pelissä eli Mikko Koivisto on edelleen sivussa käsivamman takia.
– Mikon poissaolo näkyy siinä, että meillä on vähemmän heittovoimaa ja tilaa kentällä ja meiltä puuttuu yksi erinomainen syöttäjä. Nyt olisi jonkun aika astua esiin ja täyttää Mikon saappaat muutaman pelin ajaksi, toivoo Joonas Iisalo.
Vilppaalla on alla makea viime sekunnin voitto Kotkasta (75-76) ja muutenkin tiukat pelit ovat kääntyneet mukavasti Iisalon suojateille. Alle viiden pisteen peleistä Vilppaan rekordi on 3-1. Se on aivan toista, mihin Salossa ollaan totuttu.

Myös pisteiden valossa on tasaista. Kumpikin joukkue on tehnyt keskimäärin 84.5 pistettä, Karhu on päästänyt omaan päähän rahtusen Vilpasta enemmän. Levypalloissa Vilpas on niukasti niskan päällä, 38.0 – 37.7. Karhu pyrkii pelaamaan palloa selvästi enemmän korin läheisyyteen ja se onkin sarjassa eniten kakkosia heittävä joukkue. Kolmosia se on pistänyt ilmaan Kobrien jälkeen toiseksi vähiten.

Vilpas Vikings – Kauhajoen Karhu lauantaina Salohallissa kello 17:00 ja otteluisäntänä Salonjokilaakso. Pidetään huoli, että kauden yleisömäärä (1537) ei pääse putoamaan eli kaikki kannustamaan Vilpas kauden kahdeksanteen voittoon.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: