Vilppaan Korisliiga-kausi käyntiin BC Nokiaa vastaan lauantaina Salohallissa

Suomen Koripalloliitto on tehnyt kausiennakot kaikista Korisliiga-joukkueista.
Salon Vilppaan uuden päävalmentajan Jussi Savolaisen kommentit alla. Kaikkien joukkueiden ennakkomietteet ja artikkelit löytyvät osoitteesta basket.fi

Vilppaan ja päävalmentaja Jussi Savolaisen pre season oli onnistunut. Korisliiga alkaa lauantaina.

Salon Vilpas näytti viime keväänä kyntensä oikealla hetkellä. Kauteen hallitsevana mestarina lähtenyt varsinaissuomalainen seura jäi hieman yllättäen runkosarjassa vaatimattomalle sijalle kuusi. Se riitti kuitenkin vielä pääsyyn ylempään jatkosarjaan, jossa menestys alkoikin karttua tiuhemmin. Pudotuspeleihin Vilpas lähti kolmannelta sijalta ja eteni finaaliin saakka. Kaulaan ripustettiin lopulta hopeamitali.
Alkavalle kaudelle Vilppaassa on suoritettu kevyttä vallanvaihtoa. Edellinen päävalmentaja Sami Toiviainen on siirtynyt toiminnanjohtajan rooliin ja hänen apuvalmentajanaan työskennellyt Jussi Savolainen edennyt päävalmentajan tehtävään.
– Olen pelannut koko junioriaikani Salossa ja sen jälkeen yhdeksän vuotta edustuksessa, joista viisi viimeistä vuotta pääsarjatasolla. Lopetettuani pelaamisen olen valmentanut 16-, 17- ja 19-vuotiaita sekä viime kaudella yhtä aikaa kakkosjoukkuettamme ja tätä Vikingsiä apuvalmentajana. Eli on tässä nyt jokunen vuosi pyöritty maisemissa, Savolainen muistelee.
Savolaisen hyppy päävalmentajan paikalle ei tapahdu hyppynä tuntemattomaan. Ympärillä on tuttu toiminnanjohtaja Toiviaisessa, tutut apuvalmentajat Jere Anttilassa ja Teemu Rannikossa sekä kentällä yhä kotimaiset runkopelaajat Mikko Koivisto, Juho Nenonen ja Riku Laine.
– Siirtymä on tällä tavalla helpompi, kun ympärillä on tukiverkosto. Meillä on toimiva valmennustiimi, joka on saatu roolitettua mielestäni hyvin. Myös pelaajien osalta paketti on ollut kasassa jo hyvän aikaa, ja sieltä löytyy toimiva sekoitus korilleajajia ja heittouhkaa, Savolainen toteaa.
Tämä ei silti tarkoita, että kentällä nähdään tasan samat elkeet kuin viime vuonna. Savolaisen myötä ovat uudistuneet myös monet pelitaktiikan ulottuvuudet.
– Sekä hyökkäys- että puolustuskonseptimme on hyvin erilainen viime kauteen nähden. Se tulee viemään aikansa, että koko porukka omaksuu uuden systeemin, varsinkin siirtymäpelaamisessa. Mitä pelikirjaan taas tulee, niin tyhmäähän se olisi jättää käyttämättä niitä vanhoja asioita, jotka ovat toimineet hyvin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: