Voimakkaasti uusiutunut LP Viesti valmiina mestaruustaisteluun

lp-viesti
Vera Klimovich tekee ensiesiintymisensä lauantaina Salohallissa. Torstai-iltana LP Viestin tuore vahvistus viihtyi yhdessä Tuuli Kukkosen ja muun joukkueen kanssa kauden avaustilaisuudessa.

LP Viesti lähtee lauantaina alkavaan lentopallon liigakauteen voimakkaasti uudistuneena. Salolaisjoukkueen runko on muuttunut lähes kokonaan. Siitä huolimatta LP Viesti kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin.
– Lähdetään hakemaan mestaruutta, eli jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Ensin halutaan voittaa runkosarja, ja sitten mestaruus, sanoo päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.
Joukkueen avauspelaajista on muuttunut yli puolet. Se on kova pala mille tahansa joukkueelle, ja varsinkin kun kyse on liigan eliittiin kuuluvista pelaajista. Kaisa Jokinen lopetti huikean menestyksekkään uransa, Lena Lymareva teki sopimuksen Turkin kakkosliigaan, Roosa Koskelo etsii edelleen joukkuetta ulkomailta ja Dubravka Rakic on äitiyslomalla.
– Joukkue on uudistunut paljon. Viime vuoden joukkueesta on mukana viisi pelaajaa. Mutta pitää muistaa, että nykyisistä pelaajista 12 on pelannut jossain uransa vaiheessa jo Salossa, joten olemme sikäli tuttuja. Lopullisessa pelaajaringissä tulee olemaan 14 pelaajaa. Tiedotamme lähipäivinä myös yhdestä uudesta kovan luokan pelaajasopimuksesta, Lemminkäinen kertoo.
Kovia paluumuuttajia Saloon ovat mm.  332:n liigaottelun kokemuksella Hillaelina Mäntylä ja 242 ottelua liigassa pelannut Taru Alho.
– Olemme pystyneet paikkaamaan joukkuetta hienosti. Joukkueen fiilis on hyvä. Olenkin korostanut, että nautitaan pelaamisesta. Pelataan tosissaan, mutta ei liian vakavissaan, Lemminkäinen sanoo.
LP Viesti vahvistui juuri kauden kynnyksellä, kun Valko-Venäjältä kotoisin oleva maajoukkuepelaaja Vera Klimovich liittyi joukkueeseen. Keskipelaajan tontilla operoiva 185-senttinen Klimovich, 28, on pelannut urallaan aiemmin kotimaansa lisäksi mm. Azerbaidzanissa ja Italiassa. Italiassa hän saavutti maan mestaruuden 2015 VB Casalmaggioren joukkueessa.
– Hän on erittäin urheilullinen, ja hänellä on halu voittaa. Lisäksi hän on todella sosiaalinen, mikä on tärkeä ominaisuus sekin, sanoo päävalmentaja Lemminkäinen.
Klimovich on jo harjoitellut viikon ajan salolaisjoukkueen kanssa.
– Fiilis on hyvä. Olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan jo muutaman harjoituskerran jälkeen. Tuon joukkueeseen etenkin kokemusta. Minulle tämä on uusi mielenkiintoinen mahdollisuus. Salossa on aiemmin pelannut minulle tuttuja pelaajia, ja heiltä olen kuullut vain hyviä asioita joukkueesta ja organisaatiosta, Klimovich sanoo.
LP Viesti purkaa samalla joukkueen vahvuudessa olleen Mira Hämäläisen sopimuksen. Hämäläinen jatkaa työharjoitteluaan Kanadan Torontossa, eikä ehdi palaamaan Saloon ainakaan ennen vuodenvaihdetta.
LP Viestin pelaajarinki on nyt valmis. Joukkueessa on 14 pelaajaa.
Kapteeni Pauliina Vilposen joukkue huokuu positiivisuutta. Vilponen oli viime kaudella LP Viestin paras pistenainen runkosarjassa.
– Joukkueessa on positiivinen fiilis. Sen huomasi heti ensimmäistä treenistä alkaen. Se positiivisuus huokuu meistä kentällä ja kentän ulkopuolella. Minulla on vahva usko tähän joukkueeseen, Vilponen sanoo.
– Onhan meillä aika isot saappaat täytettävänä, kun joukkueesta lähti valtavasti kokemusta. Mutta me pelaajien kanssa näemme sen mahdollisuutena, Vilponen korostaa.
LP Viestin avaa liigakautensa kotiottelulla Pieksamäkeä vastaan lauantaina Salohallissa kello 17:00. Heti perään sunnuntaina joukkue matkustaa HPK:n vieraaksi.
– Minun mielestäni HPK ja me olemme ne kovimmat suosikit. En pitäisi aivan hirveänä yllätyksenä, jos kohtaisimme taas finaaleissa. Viime vuoden finaalisarja oli varmasti liigan kaikkien aikojen paras, päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoo.
LP Viesti puolustaa viime kaudelta Suomen cupin voittoa sekä SM-hopeaa. Sitä ennen joukkue voitti seitsemän Suomen mestaruutta peräkkäin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: