Wilma Murto rikkoi EM-hallirajan Perthissä

Wilma Murto täytti Australian ja Uuden-Seelannin harjoitus- ja kilpailumatkan tavoitteensa heti toisessa kilpailussaan. Murto oli Perthissä perjantaina toinen ylitettyään 451.
Tulos rikkoo sentillä maaliskuun alussa Glasgow´ssa käytävien yleisurheilun EM-hallien tulosrajan.
– Homma meni suunnitellusti, vaikka teknisesti hypyt eivät olleet mitään ihmeellisiä, poislukien 451:n ylitys, joka oli vähän parempi, Murto sanoi.
– Tuntui, että hypyissä oli hyvin tehoa, mutta tekniikka vaihteli. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä EM-hallirajan ylitys oli tämän matkan päätavoite.
Murto hyppäsi Perthissä 12 askeleen vauhdilla ja meni 421, 431 ja 441 ensimmäisellä yrittämällä. Kauden kotimainen kärkitulos 451 ylittyi kolmannella. Sen jälkeen Murto yritti kolmesti korkeudesta 461.
Alemmista korkeuksista Murto hyppäsi komposiittiseipäällä, mutta vaihtoi sitten lasikuituseipääseen, jolla myös 451 ylittyi.
– Nyt olin varautunut vaihtamaan erilaisen setin seipään kesken kisan. Vaihdoin vielä jäykemmän seipään 461:een, mutta se oli liikaa tuolle vauhdille ja tähän päivään. Viimeiseen yritykseen 461:stä vaihdoin pienemmän seipään ja se oli ihan hyvä yritys, Murto sanoi.
Naisten kilpailun voitti Australian Liz Parnova Australia, joka ylitti 456. Murto jätti tuon korkeuden väliin 451:n ylityksen jälkeen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: