Wiurilan kesä -ryhmänäyttelyyn 33 taitelijaa

Viime vuoden Wiurilan kesän taidenäyttely ”Katseen kääntöpiiri” piti sisällään myös yli 30 taiteilijan teoksia.

Wiurilan kesän tuleva ryhmänäyttely ”Eilisen jälkiä” avautuu Wiurilan kartanon näyttelytiloissa 17. kesäkuuta.

Wiurilan kesän aktiiviset tuottajat ja kuraattorit Satu-Maaria Mäkipuro, Jaana Saario ja Johanna Sarparanta kertovat tiedotteessa, että yhdeksännen näyttelykauden teokset ovat syntyneet hämmentävässä ajassa, jossa vanha totuttu ei enää toimi; uusi maailma rakentuu ja tulee vähitellen näkyväksi.
-Ajatuskuviot muuttuvat, on pakko asetella itsensä uudelleen tähän hetkeen, tilanteeseen, jota sävyttävät huoli omasta terveydestä, ympäristön tilasta sekä yhteiskunnan ja maailman vakaudesta.

Moni taiteilija hahmottaa ihmiskuvan murrosta, muutoksia inhimillisyydessä, olemuksessa ja läsnäolossa.
-Ihmisen arvokkuus rakoilee monin tavoin, valtarakenteet ja infrastruktuurit muuttavat muotoaan, hyvän ja pahan suhde muuttuu suhteelliseksi. Luonto muuntautuu omituisiksi metamorfooseiksi, variaatioiksi, ylivoimaisten valloittajalajien taistelukentäksi. Tavallisesta ja puhtaasta tulee pyhää.

Wiurilan kesän 2022 avoimeen kansalliseen taiteilijahakuun saapui lähes 170 hakemusta, joista mukaan Eilisen jälkiä -ryhmänäyttelyyn valikoitui 33 taiteilijaa.

Wiurilan kesä Contemporary ry on kolmen kuvataiteilijan, Satu-Maaria Mäkipuron, Jaana Saarion ja Johanna Sarparannan muodostama yhdistys. Yhdistys tuottaa ja kuratoi vuosittain kesäkaudelle mielenkiintoisen ja monipuolisen taidenäyttelyn Wiurilan kartanon historiallisissa talousrakennuksissa sijaitseviin galleriatiloihin.

Ryhmänäyttely esittelee laajasti kuvataiteen menetelmiä, tänä vuonna maalaustaiteen materiaalina toimii niin öljyväri kuin kahvitahrakin ja kuvanveisto esittäytyy sekä perinteisimmillään että irrottelevin muodoin.

Keramiikkateoksista kuuluu ääniä, mediainstallaatiosta katsoo virtuaalitodellinen peilikuva, maalaus onkin animaatio. Videoteokset syventävät historiallisten tilojen kokemusta. Ympäristöteokset valtaavat kartanon puistoa, performanssissa teos kasvaa kesän kuluessa yllättäviin mittoihin.

Työryhmä on aloittanut näyttelytuotannon vuonna 2014. Tällä hetkellä Wiurilan kesän näyttely on Varsinais-Suomen laajin kolmannen sektorin järjestämä nykytaiteen katselmus.
-Tarjoamme vapaan pääsyn kiinnostavaan ja monimuotoiseen nykytaidenäyttelyyn sekä mahdollisuuden samalla tutustua kartanon historiaan, rakennuksiin ja miljööseen.

Mukaan kutsutut taitelijat on lueteltuna Wiurilan kartanon nettisivuilla.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: