Yliopistoyhteistyö luo kansallista ja kansainvälistä kilpailuetua Salolle

Salon kaupunki ja Turun yliopisto ovat jo vuosia tehneet suunnitelmallista yhteistyötä Saloa ja alueen yrityksiä hyödyttävän tutkimuksen, kehityksen ja koulutuksen parissa.

– Yliopistoyhteistyö on Salon kaupungille erittäin tärkeä profiilikysymys, joka nousee esille toistuvasti kansainvälisillä areenoilla. Jo Nokian aikana Salolla oli teknologiaprofessuureja. Turun yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö tukee osaamisen ja kehittämisen väistämättömiä vaatimuksia Salossa, summaa Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna.

Turun yliopisto tekee tiivistä yhteistyötä monien Lounais-Suomen kaupunkien kanssa. Salon kanssa systemaattista yhteistyötä on tehty vuodesta 2013. Yhteistyössä yhdistyvät yliopistollinen tutkimus ja Salon kaupungin, erityisesti sen koulujen sekä siellä toimivien yritysten kehittäminen.
– Molemmat osapuolet saavat tästä hyötyä: tutkijat voivat käyttää Salon kaupunkia tutkimusalustana, toisaalta tutkimuksella on tiivis yhteys opetukseen ja yritystoimintaan. Yhteistyön myötä on myös syntynyt uusia tutkimusaiheita, toteaa Turun yliopiston vararehtori Riitta Pyykkö.

Salon kaupungin ja Turun yliopiston yhteistyöhön kuuluvat työelämälähtöinen avoin korkeakouluopetus (AVOT) ESR-hanke, Salon lukion tiede- ja businesslinja, sekä Oppiva Salo-ohjelma. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.salo.fi/53906.aspx.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: